Nedostat se na Euro? Průšvih, má jasno Limberský. Prozradil, kým by nahradil Šilhavého

Výkony reprezentace v kvalifikaci na Euro nejsou žádná sláva, ohodnotil pro CNN Prima NEWS bývalý fotbalista David Limberský. Po ostudné porážce 0:3 v Albánii národní tým vydřel v neděli těsné vítězství 1:0 nad outsiderem z Faerských ostrovů. Plzeňská ikona by zatím trenéra Jaroslava Šilhavého neodvolávala, kdyby ale následovaly další špatné výsledky, byl by pro, aby ho nahradil Martin Svědík ze Slovácka.

„Nároďák samozřejmě stále sleduju a klukům fandím. Momentálně to není žádná sláva. Ty poslední výkony a výsledky beru jako varovný prst,“ uvedl Limberský pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sex fotbalistů během šampionátu? Nejde o tabu, říká David Limberský

Ten sám v dresu národního mužstva odehrál 40 zápasů a zúčastnil se dvou ME. V roce 2012 v Polsku a na Ukrajině, kde česká reprezentace pod vedením trenéra Michala Bílka dokráčela až do čtvrtfinále. O čtyři roky později ve Francii tým koučovaný Pavlem Vrbou skončil čtvrtý ve skupině za Španělskem, Chorvatskem a Tureckem.

Nejvíce by se mu líbil Svědík ze Slovácka

Trenéra Šilhavého by Limberský zatím neodvolával. „Vnímám, že se probírá jeho pozice, ale trenérské obsazení bych řešil až po kvalifikaci. I když ty výkony nejsou takové, jaké bychom si představovali, tak to kluci mají pořád dobře rozehrané a mají to ve svých rukách. Pokud by se výkony měly opakovat, tak bych ke změně přistoupil až před šampionátem, teď ještě ne,“ vyjádřil svůj názor Limberský.

Případný tip na kouče českého národního týmu má. „Mně by se tam líbil Martin Svědík ze Slovácka, který, si myslím, by dokázal dostat do latě i ty největší hvězdy z mančaftu,“ míní.

Proč v nároďáku nechce Vrbu a Bílka?

Naopak Vrbu a Bílka, které zažil jak v reprezentaci, tak i v klubu si na místě Šilhavého představit nedokáže. „U Pavla Vrby doufám, že to nějak dojede ve Zlíně a pak si dá malou pauzičku. Zaslouží si po tom všem trochu klidu. Michal Bílek, co vím, tak si chtěl od fotbalu také chvíli oddechnout. Chápu, že pro každého je nároďák obrovská výzva, ale musí to mít hlavu a patu. Spíš než trenéry, kteří už tam v minulosti působili, bych vsadil na novou krev,“ uvedl Limberský, který věří, že se na evropský šampionát Češi nakonec dostanou.

„Doufám, že to kluci ukopou. Teď jim pomohli Poláci, kteří jen remizovali s Moldavskem. Pokud naši nepostoupí, bude to velké zklamání. V novodobé historii jsme na Euru nikdy nechyběli. Navíc skupina, kterou dostali, je jedna z nejlehčích, takže by to byl velký průšvih,“ uzavřel Limberský.

David Limberský v pořadu Máme rádi Česko:

Tagy: