Když videohry pomáhají. České esportové týmy vybírají peníze pro lidi zasažené povodněmi

Esport pomáhá. Tak se jmenuje iniciativa předních českých týmů na podporu oblastí, které se vyrovnávají s následky povodní. Zástupci týmů Sinners, Sampi a Brute pořádají speciální charitativní vysílání, během něhož budou ve spolupráci s influencery dražit předměty.

Domácí esportová komunita se v případě tragických událostí umí spojit. Ukázala to již před dvěma lety projektem #EsportsForUkraine. Přední domácí kluby se nyní znovu daly dohromady a vytvořily platformu Esport pomáhá, na níž si kterákoliv organizace nebo jiný herní subjekt může vytvořit vlastní dobročinnou sbírku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nadupaný herní stroj, který opravdu není levný. Sony ukázalo vylepšený PlayStation 5 Pro

„Poskytneme platformu, transparentní účet a vše ostatní, co pro svoji sbírku budou potřebovat,“ řekl Milan Hýbl, který šéfuje týmu Sinners.

Iniciativa vznikla v reakci na povodně, které před týdnem zasáhly Českou republiku a některé oblasti v Moravskoslezském kraji či na Jesenicku naprosto zdevastovaly. Impulz přišel od šéfa týmu Brute Pavla Dvořáka, jehož hráči, zaměstnanci a partneři byli povodněmi zasaženi.

„Pavel má ve svém League of Legends týmu kluka, který pochází přímo z Jeseníku a byl nejvíce zasažený těmi povodněmi,“ uvedl Hýbl. „Rozhodli jsme se, že je na čase český esport spojit a pomoci těm, kteří to nejvíce potřebují,“ dodal šéf týmu Sinners.

Do projektu se dále zapojil i tým českého fotbalisty Jakuba Jankta Sampi a všechny tři subjekty společně vyzývají další kluby k podpoře.

První z mnoha charitativních sbírek, které v budoucnu vzniknou pod záštitou nadace Esport pomáhá, se rozjíždí už ve středu. Sinners, Sampi a Brute si pro své fanoušky připravují dobročinný livestream.

„Pozveme influencery, budeme dražit předměty a ceny a vyzveme i ostatní organizace k zapojení do sbírky. Detaily budeme postupně odhalovat na sociálních sítích těchto tří organizací,“ uzavřel Hýbl.

VIDEO: Navzdory postižení Linda vyniká, její talent ocenil i Gott. Dívka touží po harfě, vznikla sbírka

Tagy:
esport počítačové hry videohry sbírka gaming Counter-Strike Sinners Sampi.Tipsport Jakub Jankto CNN Prima Gaming ESG Enter