Kempovací vůz lze postavit z miniaturního elektromobilu. Microlino má i kuchyňku

Koncept kempovacího elektromobilu Microlino

Elektrické autíčko Microlino dostalo kempovací nástavbu

Turecký designér navrhl kempingovou úpravu pro miniaturní švýcarský elektromobil Microlino, který se má začít prodávat ještě letos. Auto se vzhledem inspirovalo u klasického BMW Isetta. Podle návrháře se do něj vejde stan či malá kuchyňka.

Švýcarská společnost Micro se ještě letos chystá poslat na silnice evropských států nový elektromobil. Model jménem Microlino mísí moderní styl s retro designem, který navazuje na klasický miniaturní vůz BMW Isetta z padesátých let. Pro něj byly typické malé rozměry a přístup do kabiny přes dveře, jež tvořily celou příď vozu. Toho se drží i švýcarská novinka.

Elektromobil je dlouhý 2 430 mm, široký 1 500 a vysoký 1 450 mm. Mnoho lidí by tedy asi nenapadlo, že by ho šlo využít ke kempování. Turecký designér Ozan Kayikci z Istanbulu si ale myslí, že to možné je. Představil proto návrh, jak by mohlo Microlino v kempovací úpravě vypadat.

Stan by se rozložil z přídě, která při kempování musí být otevřená. Před vůz by se tak vměstnal spací prostor pro dva cestovatele. Kabina by posloužila jako místo pro odkládání věcí. Do Microlina by se měly vejít i dvě rozkládací kempingová křesílka. Zajímavou výbavu pak ukrývá záď. Podle designéra se sem vejde kuchyňka, ve které nechybí kompresorová chladnička, vařič s jednou plotýnkou, dřez a úložný prostor na nádobí či příbory.

Koncept by nyní mohl turecký designér nabídnout švýcarské společnosti. Otázkou ale zůstává, zda se vůbec vozítko schopné ujet na jedno nabití 125 nebo 200 kilometrů (podle zvolené výbavy) hodí k dobrodružné dovolené. Přece jen je určené hlavně do městského provozu. Mimochodem, cena vozu bude začínat na zhruba 310 tisících korunách a rezervaci je už možné podat i z České republiky.

Tagy: