České kempy zažívají renesanci navzdory cenám, tvrdí expert. Řekl, kde je prostor ke zlepšení

Expert na karavany a kempování Lukáš Janoušek

Jak poznáme dobrý kemp

České kempy prošly v posledních letech renesancí. Zájem návštěvníků neodradily ani zvyšující se ceny, uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS expert na kempování a obytné karavany Lukáš Janoušek. Klienti by si podle něj měli pečlivě číst před ubytováním recenze konkrétních zařízení. Janoušek zároveň přiblížil, jak funguje hodnocení pomocí hvězdiček v případě kempů.

„Hvězdičky v kempech jsou takovým mixem úrovně vybavení a zákaznického hodnocení,“ upřesnil Janoušek. Veřejnosti a návštěvníkům doporučil, aby si před volbou konkrétního kempu pečlivě četli recenze na internetu. „V dnešní době existuje řada různých specializovaných portálů jako dokempu.cz, kde si můžete vyfiltrovat místo podle svých preferencí,“ dodal.

ČTĚTE DÁLE: Starosta Milána vyhlásil válku zmrzlině, píše italský tisk. Večer si ji na ulici nekoupíte

Z Janouškova pohledu se úroveň českých kempů v posledních deseti letech výrazně zlepšila. Ty lepší v klidu obstojí i ve srovnání se zahraniční konkurencí. „I když ceny v českých kempech vzrostly, přesto vycházíme v evropském srovnání příznivě,“ přiblížil expert.

Dobrou zprávou je, že se provozovatelé českých kempů podle Janouška nedopouštějí vysloveně nekalých praktik, stále je ovšem zapotřebí se zlepšovat. „Určitě musí kempy zabrat na propagaci a digitalizaci,“ domnívá se provozovatel půjčovny obytných karavanů.

Zájem o dovolenou v kempu se v posledních letech zvyšuje. „Po covidu vidíme vzestupný trend,“ nastínil situaci Janoušek. Protipandemická opatření a s nimi spojená omezení motivovala řadu lidí k nákupu obytného karavanu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dovolená v Itálii – Na kolik vyjde zájezd na Sardinii? Turisté chválí poměr ceny a výkonu

Tagy:
dovolená karavan renesance cestování recenze volný čas Česko trend ekonomika, obchod a finance životní styl a volný čas Lukáš Janoušek