Dovolená v Itálii: Na kolik vyjde zájezd na Sardinii? Turisté chválí poměr ceny a výkonu

Ceny potravin v obchodech i v restauracích jsou podobné jako v České republice.

Dovolená v Itálii: Na kolik vyjde zájezd na Sardinii?

Čas letních dovolených se kvapem blíží. Jak draho letos kde bude? Jedním z míst, kam se rozhodně vyplatí vydat, je italská Sardinie. Ta nabízí podle mnohých turistů výborný poměr ceny a výkonu. Redakce CNN Prima NEWS se rozhodla lokalitu ozkoušet.

Ostrov ve Středozemním moři nabízí bohatou historii, vyhlášenou kuchyni a obrovské množství pláží s průzračnou tyrkysovou vodou. Češi jsou desátou nejpočetnější skupinou turistů, kteří na Sardinii jezdí.

ČTĚTE TAKÉ: Tajemství letušek. Jakému sedadlu se vyhnout, kam nesahat a proč nejsou kraťasy dobrý nápad

„Z Prahy do Cagliari – tedy do hlavního města Sardinie – cestujete letadlem pohodlně dvě a čtvrt hodiny. Teď v hlavní sezóně sem letecká společnost létá dvakrát týdně,“ uvedla reportérka Alex Hrdinová.

Dovolená za 30, ale i 70 tisíc

Čím dříve koupíte zájezd, tím je levnější, za čtyřhvězdičkový hotel s polopenzí turisté zaplatí od 30 tisíc korun. „Je to v podstatě na 12 dnů. V Itálii jsem podruhé po několika letech,“ svěřila se redakci turistka z Česka.

Štěpán Hudec do oblasti Capo Boi vyrazil s manželkou a malým synem. Sardinie byla prý jasná volba. „Za týdenní pobyt pro tříčlennou rodinu kolem 70 tisíc s polopenzí. Myslím, že to je dobrá investice v poměru cena výkon,“ přiblížil pro CNN Prima NEWS.

Můžete samozřejmě bydlet i levněji. Třeba týdenní pronájem apartmánu ve vesničce Villasimius, ležící zhruba kilometr od moře, vyjde v tomto období na 13 tisíc korun. „Češi jsou milovníci hotelů, all inclusive tady ale téměř nenajdete, protože místní mentalita to moc nedovoluje,“ vysvětlila majitelka společnosti Sardegna Travel Martina Costantino.

Sardinie je pomyslnou mekkou gastronomie, místní si velmi potrpí na kvalitní jídlo. Spousta českých turistů tak volí kombinaci vlastní přípravy jídla na apartmánu a chození do restaurací.

„Malé pivo a kola stojí po třech eurech, tedy zhruba 75 korun. Pokud si chcete dát místní vyhlášený likér z myrty, tak ten stojí čtyři eura – zhruba 100 korun. Nejlevnější pizza a těstoviny stojí deset eur, v přepočtu okolo 250 korun,“ doplnila Hrdinová. Když si jídlo chcete připravit doma, za suroviny zaplatíte podobně jako v Česku.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Starosta Milána vyhlásil válku zmrzlině, píše italský tisk. Večer si ji na ulici nekoupíte

Tagy: