Kéž je takových Ječmínků co nejméně! Když se stane zázrak, ale trvá příliš krátce

Slamáček, Ječmínek – kočky, které měly to štěstí, že se jim pomoci díky dobrým lidem dostalo. Na druhou stranu, kdyby si jich lidé všimli dříve a nepřehlíželi je, mohly žít dlouhé spokojené roky. Oba byli opuštění, zapomenutí, oba byli opomíjeni, protože to nebyla roztomilá koťátka, ale zahnisaní, na první pohled zdevastovaní starší kocouři. Oba se dostali do spolku Destiny Pet, oba to byli velcí bojovníci, oba ve spolku poprvé zažili lásku a péči, oba odešli milovaní, jen příliš krátce.

Příběh Ječmínka

„Tedy něco tak otřesného jsme dlouho neviděli. Představujeme vám dnešní příjem, o kterém jsme informovali. Kocourek dostal jméno Ječmínek, protože je podobný Slamáčkovi a bude potřebovat stejný zázrak, jako zažil Sláma,“ tak zněl příspěvek z července, kdy spolek Destiny Pet a jeho zakladatelka Tereza přijali nebohého kocourka, kterého pojmenovali Ječmínek.

Tedy něco tak otřesného jsme dlouho neviděli. 😞 Představujeme vám dnešní příjem o kterém jsme informovali. Kocourek dostal jméno Ječmínek, protože je podobný Slamáčkovi a bude potřebovat stejný zázrak jako zažil Sláma. 😞 Bohužel neneseme příliš dobré zprávy. Kocourek je silně dehydratovaný, má rozhozené ledviny, je plný hnisu a především vyšel FIV POZITIVNÍ. 😭 Kolik smůly může jedno zvíře mít... Ječmínek má naprosto vyhnilou tlamu. Takhle hrozné to snad neměl ani Hermelínek... Není divu, že je hubený. Tolik bolesti pro jedno sousto... Dalším nepříjemným zjištěním je, že má podezření na FIP. Nicméně vzhledem k šílenému stavu tlamy jsme nechali udělat kontrolně ELFO s protilátkami a uvidíme. Je to k uzoufání. 😞 Dobrou zprávou je, že to Ječmínek nezabalil. Bojuje a evidentně chce žít. Teď je to na nás jestli se spojíme a společně mu pomůžeme. Podáte mu pomocnou ruku i vy? 🙏 Pokud mu můžete přispět na veterinu budeme moc vděční. Pomoci můžete: 1. na č.ú. 2501707871/2010 2. využít platbu kartou na bezpečném portálu Darujeme https://www.darujme.cz/projekt/1204559 3. využít lze i QR kód přednastavený na 200 Kč v komentáři (částku lze změnit) Moc děkujeme za pomoc i sdílení. 🙏 Naprosto otřesné, kam až někteří lidé nechali stav tohoto zvířete zajít.☹️ Opravdu bude zapotřebí zázrak...

Posted by Destiny Pet, z.s. on Tuesday, July 11, 2023

Kocour byl silně dehydratovaný, měl rozhozené ledviny, plný hnisu a především vyšel FIV pozitivní (toto onemocnění je příbuzné s HIV virem, který způsobuje AIDS, ale může infikovat pouze kočky.). K tomu měl Ječmínek naprosto vyhnilou tlamu. Nebylo divu, že byl podvyživený, bolestí nemohl jíst. Dalším nepříjemným zjištěním bylo, že je i FIP pozitivní (Kočičí peritonitis je virové onemocnění kočeka jeho původcem je koronavirus).

„Kolik smůly může jedno zvíře mít?“ říkáte si.

„Jsem vděčná za to, že neumíral někde venku, ale mohl usnout ve svém pelíšku. V klidu, v prostředí, které se mu stalo domovem. Je mi nesmírně líto, že se k nám nedostal natolik včas, aby si užil spíše roky než měsíce. Ječmínek byl neuvěřitelný bojovník,“ napsala Tereza před dvěma dny, kdy Ječmínek odešel za duhový most.

I když se při pohledu na něho během příjmu zdálo, že nepřežije už ani den. Dostal šanci a bojoval. Ve spolku prožil dva měsíce.

Je to málo? Hodně? Stačilo to kocourovi, který nikdy nezažil pohodlný pelíšek, lásku a plnou misku na to, aby odešel z tohoto světa spokojený? Nevíme, ale kdyby byli lidé vnímavější a pomohli mu dříve, mohl prožít hezké nejen týdny, ale i roky.

Kočičky v exekuci

Ptáte se, proč píšeme o Ječmínkovi, když už mu není pomoci? Protože jen ve spolku Destiny Pet je hned několik těch, kterým se pomoci dá a také, abychom si více všímali zvířat v nouzi. Jen za minulý týden přijali do Destiny 11 koček, snad se všemi kočičími nemocemi, které existují, převážně FIV pozitivní. Jedná se o kočičky, které v rámci exekuce musely být vystěhovány se svými majiteli, tak šli všichni „bydlet“ do auta.

Celkem se jedná o 32 koček, které byly v šíleném stavu. Destiny pod sebe zatím přijalo jedenáct, těch nejvíce nemocných. A rozjelo akci, kde se spojily zatím 4 spolky, aby pomohly s umístěním dalších koček.

Sním o budoucnosti, mám ale ještě nějakou? 😿 Tiše se choulím ve škrabadle a přemítám co všechno se stalo a co se ještě...

Posted by Destiny Pet, z.s. on Sunday, September 10, 2023

Dvě putovaly do Srdcem pro kočky, Dvě do Depozitum Bastet, Dvě do Radim kočkám a pět do spolku Dobré ruce. Situace je žalostná, koček je všude přebytek. Pomoci se samozřejmě dá i adopcí jiné kočičky a uvolněním tak místa pro další v nouzi.

Jak pomoci

Pokud byste byli ochotni přispět na náklady spojené s péčí o ně, která bude opravdu v astronomických výšinách, můžete přes sbírku na Darujme.cz

Závěrem bychom chtěli apelovat na každého z vás, abyste kočky kastrovali. Z jednoho nekastrovaného kočičího páru může za 10 let být až 120 milionů dalších koček.

Také bychom chtěli poprosit, pokud vidíte zvíře v nouzi, pomozte mu. Nenechte ho trpět na ulici a hlavně nespoléhejte na to, že mu pomůže někdo místo vás, protože většinou jste vy ta jeho jediná naděje!

Tagy: