Kincl se vrací do boje po zranění. Promotér prozradil, zda může dojít na trilogii s Vémolou

Patrik Kincl s polským soupeřem Piotrem Wawrzyniakem

Promotér Novotný o Gamechangeru i trilogii Kincl vs. Vémola

V Ostravě odstartoval turnaj Oktagon 54. Dojde na něm k prvním zápasům v rámci evropské pyramidy Tipsport Gamechanger, navíc se po zranění v obličeji do boje vrací i šampion střední divize Patrik Kincl, jehož soupeřem bude polský tvrďák Piotr Wawrzyniak. Promotér Ondřej Novotný pro CNN Prima NEWS okomentoval nejen sobotní galavečer, ale i to, zda může dojít na třetí souboj Kincla s Karlosem Vémolou.

Šampion Patrik Kincl se vrací znovu do boje po nepříjemném zranění v obličeji. V prosinci mu při sparingu soupeř kopem zlomil očnici. Nicméně bojovník z Hradce Králové hlásí, že už je v pořádku a v sobotu večer nastoupí proti polskému rivalovi Piotru Wawrzyniakovi.

ČTĚTE TAKÉ: Pavla Kinclová znovu oblékne šťastné šaty. Zápas svého muže bude ale sledovat z obýváku

„Slyšel jsem příběhy o tom, jak se to (zlomená očnice, pozn. red.) lidem špatně hojí. Musím říct, že po většinu kariéry mám štěstí v neštěstí. Když už chytnu nějaké špatné zranění, tak se mi poměrně dobře hojí,“ zhodnotil svůj stav Kincl ve videu na svém YouTube kanále. „Bez komplikací to bylo i v tomhle případě. Proto jsem se rozhodl jít do zápasu tak narychlo. Doufám, že mě to nějak extra neovlivní. Po zlomenině jsem měl týden pauzu, a pak jsem se hned vrátil do tréninků.“

V Ostravě odstartoval i druhý ročník evropské pyramidy Tipsport Gamechanger. Konečný vítěz několikaměsíčního tažení si odnese odměnu ve výši 300 tisíc eur, tedy přes sedm a půl milionu korun. Do boje se hlásilo několik desítek bojovníků z celé Evropy, vybráno bylo 16 účastníků. Rozhodnout, kdo zůstane takzvaně pod čarou, prý není vůbec snadné.

„Je to takový mix. Taky jde o to, co daný zápasník s sebou přináší, co by přinášel potom dál a jsou tam i věci, o kterých se vlastně ani nemluví, ale taky spadají do kritérií,“ řekl pro CNN Prima NEWS Ondřej Novotný, promotér Oktagon MMA. „Takže jde o takový mix veřejných a neveřejných věcí, které nakonec rozhodnou, jestli s ním budeme pracovat, nebo ne.“

V Tipsport Gamechanger reprezentují Česko Matouš Kohout, Vladimír Lengál a Slovensko pak šampion Ronald Paradaiser.

Ač v Oktagonu nastupují bojovníci téměř z celého světa, od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu mají v této organizaci stopku právě ruští zápasníci. Dokdy?

„Až se to asi celé změní. Palo (Pavol Neruda – druhý promotér, pozn. red.) má ženu z Ukrajiny, tak si neumím představit, že bychom to v průběhu tohoto konfliktu, jakkoliv měnili,“ říká rázně Novotný.

Další akcí Oktagonu v Česku bude obří turnaj s číslem 58 na fotbalovém stadionu Eden, kde se do klece proti sobě podruhé postaví Karlos Vémola a Attila Végh. Po dlouho očekávané odvetě si lze stěží představit větší tuzemskou bitvu. Snad jen trilogii Vémoly s Kinclem. Je to to reálné?

„Jsem tomu otevřený. A jestli bych tipoval, že se to stane? Myslím, že strašně záleží na tom, jak Karlos dopadne s Attilou. Kdyby to skončilo třeba podobně jako poslední jejich zápas (Vémola prohrál KO v 1. kole, pozn. red.), tak si myslím, že už se mu nebude chtít,“ myslí si Novotný. „Asi by ho to zklamalo a nevím, jestli by v sobě pak nacházel další velkou sílu. A upřímně taky nevím, jestli by to prostě pak pro Patrika bylo nějak extrémně zajímavé.“

Tagy: