Obrana hradu, pranýř i zhýralý kněz Bohuta. Kingdom Come: Deliverance II ukázal nové záběry

Nový trailer ke Kingdom Come: Deliverance II ukázal Bohutu, tvrz Malešov i středověké neřesti.

Nový trailer ke Kingdom Come Deliverance II ukazuje dobývání hradů i neřesti

Česká hra Kingdom Come: Deliverance II odhalila další střípky. V čerstvě vydaném traileru nešetří akčními záběry při obraně hradeb, šermířskými souboji ani starými známými tvářemi, včetně prostořekého a svérázného faráře Bohuty z prvního dílu. Tvůrci z pražského studia Warhorse se též pochlubili několika obrázky tvrze Malešov, která by se rovněž měla ve hře objevit. Datum vydání druhého Kingdom Come: Deliverance stále není znám, měl by ale prorazit na trh ještě letos i s českým dabingem.

Doposud se mohli fanoušci prvního dílu pokochat záběry z virtuálního Trosecka a Kutnohorska, kde se bude odehrávat další kapitola příběhu Jindřicha ze Stříbrné Skalice a Jana Ptáčka z Lipé. V předešlých videích se ukázali antagonisté Markvart z Úlic a Ištván Toth či zhýralý vesnický kněz Bohuta. Právě ten se v novém traileru dočkal více prostoru.

Černá ovce urozeného rodu si vykládá službu Bohu po svém, nešetří proto ostrými hláškami a zjevně jde také o zkušeného válečníka. V čerstvě zveřejněném videu se ostatně ukázal v plné polní. Je nicméně evidentní, že v Kingdom Come: Deliverance II se Bohutovi dostane mnohem důležitější role v celém ději.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Reportáž ze studia Warhorse. Co nám prozradili vývojáři o obsahu Kingdom Come: Deliverance II?

Trailer dále ukázal, jakým neřestem se ve středověkých kulisách mohou hráči v kůži Jindřicha věnovat, od občasného kapsářství a hospodských rvaček po povyražení za přítomnosti spoře oděných slečen. Ne všechno ale budou stráže tolerovat, což by měl podtrhnout nový systém trestající největší hříšníky. Dojde na cejchování, vězení, bičování i pranýřování.

Nouze nebude ani o velké bitvy. Video naznačuje, že hráči budou svědky i aktivními účastníky obrany hradeb. S nepřáteli nebudou bojovat jen mečem a lukem, ale i shazováním obléhacích žebříků a kamení na hlavy obrněných rytířů. Nechybí ani dříve potvrzená střelba z kuše či píšťaly, psí parťák Vořech nebo možnost ukovat si vlastní zbraň.

PR manažer Tobias Stolz-Zwilling ze studia Warhorse se rovněž pochlubil, jak bude ve hře vypadat tvrz Malešov. Na sociální síti X sdílel několik obrázků – její současnou podobu, skicu, grafický návrh a nakonec také herní podobu, na níž se hráči mohou těšit. „Malešov se nachází na větší kutnohorské mapě,“ nastínil Stolz-Zwilling, ve které části hry se jí všichni dočkají. Kingdom Come: Deliverance II by měl vyjít na konci letošního roku, přesnější termín zatím není znám.

Trailer tuzemští vývojáři odhalili během prezentace Summer Game Fest 2024, kde se odhalení dočkala také plejáda jiných titulů. Vlny nadšení se dočkalo například oznámení nového dílu strategické hry Civilization VII, famfrpálový Quidditch Champions ze světa Harryho Pottera či on-lineový Dune: Awakening.

Kingdom Come: Deliverance II jsme se věnovali také ve velké reportáži přímo ze studia Warhorse a v technologicko-herním pořadu Enter, který můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 na CNN Prima NEWS či v úterní repríze ve 23:40. Archiv odvysílaných dílů najdete na webu cnn.iprima.cz v sekci Pořady.

Tagy: