Klánovice dva měsíce po otřesné vraždě: Pietní místo se zvětšuje, starostka chce více kamer

Klánovice chtějí po brutální vraždě kamerový systém

Klánovice chtějí po brutální vraždě kamerový systém

Po brutální vraždě otce a teprve dvouměsíční dcerky v lese chtějí v Klánovicích posílit kamerový systém. Starostka už dokonce vytipovala místa, která by měly kamery nově střežit. Místní se mezitím z tragédie stále vzpamatovávají.

Po vrahovi pátrali policisté několik dní, neměli se čeho chytit. Pachatele totiž s místem ani obětmi nic nespojovalo. Starostka Klánovic teď chce rozšířit kamerový systém.

ČTĚTE TAKÉ: Nájemná vražda kvůli dítěti? Policie viní známého českého advokáta, stopy vedou k přehradě

„My jsme zrevidovali kamerový systém na území naší městské části. Samozřejmě hlavní město spravuje tento kamerový systém a začínají jednání. Odeslala jsem žádost na posílení a vytipované lokality, kde by bylo potřeba je posílit,“ uvedla pro CNN Prima NEWS starostka Klánovic Alena Kolovrátková (Klidné Klánovice).

Která místa to konkrétně jsou, je zatím z bezpečnostních důvodů tajné. Do lesa se ale místní prý už chodit nebojí.

Pietní místo se stále rozrůstá

Pietní místo, které vzniklo na okraji Klánovického lesa, se dál zvětšuje. Lidé tam stále chodí zapalovat svíčky a nechávají tam třeba i plyšové hračky.

Rozrostlo se i pietní místo, které je přímo v lese, kde 15. prosince střelec chladnokrevně zabil několika ranami mladého muže a jeho teprve dvouměsíční dcerku. Vrah, který o necelý týden později zabil 14 lidí na filozofické fakultě, si své oběti v Klánovicích měl vybrat náhodně. Tragédii tam připomínají i sošky andělíčků.

Místní doufají, že s příchodem jara se život do lesa vrátí naplno.

Tagy: