Nájemná vražda kvůli dítěti? Policie viní známého českého advokáta, stopy vedou k přehradě

Policisté prohledávající Brněnskou přehradu

Pokračování případu vraždy, kolem které je zapleten i vlivný advokát

Policie dál pracuje na objasnění případu vraždy, v němž podle vyšetřovatelů figuruje i vlivný pardubický advokát. Reportérům CNN Prima NEWS se podařilo zjistit, že motivem pro údajné odstranění nepohodlného muže měl být spor o dítě, které měl s dcerou advokáta. Obviněný ale jakoukoliv účast na zmizení podnikatele popírá.

Podnikatel Pavel Matuška žil s dcerou známého pardubického advokáta. Poté, co se rozešli, se chtěl nadále podílet na výchově jejich dítěte. V tom mu rodina bývalé partnerky měla bránit, a jak tvrdí vyšetřovatelé, nakonec ho měla dokonce nechat odstranit.

ČTĚTE TAKÉ: Známý český advokát si měl objednat únos a vraždu expřítele své dcery. Skončil ve vazbě

„Muž byl v polovině prosince roku 2022 před svým bydlištěm v Hradci Králové přepaden a unesen,“ sdělila mluvčí Policie ČR Iva Kormošová. Od té doby se po něm slehla zem.

Policisté po zmizelém podnikateli stále marně pátrají, prohledali i několik míst na jižní Moravě. „Mohu potvrdit, že i tam jsme po pohřešovaném muži pátrali, bohužel neúspěšně,“ řekla Kormošová. Stopy údajně vedou k Brněnské přehradě, pod jejíž hladinu mohli vrazi tělo uneseného podnikatele ukrýt.

Další vyšetřování ukáže, zda se jedná o moravskou obdobu známých orlických vražd. „Muži klademe za vinu, že na podzim roku 2022 objednal usmrcení tehdy 40letého muže,“ uvedla policejní mluvčí. „Že jsem si měl zřejmě objednat zmizení a likvidaci bývalého přítele mojí dcery, je nesmysl, je to úplná kravina,“ hájí se obviněný advokát.

Ze zmizení podnikatele jsou obviněni čtyři muži. Všichni jsou stíháni vazebně. Třem z nich, včetně advokáta, jako objednatele zmizení, hrozí až dvacetileté vězení, případně výjimečné tresty. Čtvrtému za podíl na únosu hrozí až 12 let vězení.

MOHLI JSTĚ PŘEHLÉDNOUT: Matka se po 20 letech přiznala k vraždě novorozence v Krupce. Policie nyní případ odložila

Tagy: