Jedno oko vystřelené, druhé slepé: Toničce se naštěstí její kočičí přání splnilo

Stejně jako každý rok, i letos Kočičí přání pořádá sbírkovou akci pro kočky v útulcích s názvem Vánoční Kočičí přání. Letos je to již po čtrnácté. Ještě 3 dny můžete přispět na pomoc micinám, a tím také lidem, kteří se o ně starají.

Od 15. prosince 2023 do 5. ledna 2024 můžete přispět a přitom zůstat sedět v teple svých domovů a kanceláří. Jako každoročně si opuštěné kočky přejí krmení, pelíšky, léky a některé z nich rovnou také nové domovy. Útulky a depozity se také snaží zlepšit kvalitu péče o své svěřence, proto zde najdete hodně velkých projektů zaměřených na přestavbu prostor, zdravotní testy a kastrační programy.

Jak to tedy funguje

Na stránce Kočičí přání naleznete profily jednotlivých koček a jejich přání. Jednoduše si tak vyberete konkrétní zvíře, jehož příběh vás zaujme, nebo které třeba pochází z vaší oblasti. Každá kočka si přeje jeden určitý dárek, přispět ale můžete také na běžné provozní náklady přisypáním jakékoliv částky do mističky. Platbu jednoduše zarezervujete online a pak zaplatíte na účet, který vám přijde do mailu. K dispozici je i platba QR kódem. Pokud se rozhodnete přispět částku v hodnotě dárku, na konci akce dostanete fotografii „své“ kočky s dárkem a může ji také zajít navštívit.

Nejkrásnějším dárkem je ovšem vždy opravdový domov, proto kočky, které jsou již připravené k adopci (očkované, zdravé, atd…) mají přes profilovou fotografii nápis „hledá domov“ a v popisce kontakt pro zájemce. Můžete si je také najít pomocí speciálního filtru.

Čtyři miliony pro útulky

Kočičí přání funguje od roku 2010 a minulé Vánoce dostaly kočky v útulcích přes 4 miliony Kč. Protože jdou vaše peníze přímo na účty útulků, dostane se opravdu vše beze zbytku tam, kam má. V současné době podporujeme okolo 90 organizací z celé republiky (dvě z nich zde dokonce provozují cizinci!) a kromě vánoční akce pořádáme také na jaře Májové Kočičí přání a přes rok pomáháme shánět peníze na různé větší projekty útulků a podporujeme jejich krmná místa, kde se starají o plaché venkovní kočky.

Ve sbírce jsou již 3 970 000, ale stále ještě 275 koček čeká na svůj dárek. Pojďme pokořit loňský rekord.

Koníček po práci

A kdo jsme vlastně my, organizátoři? Skupinka lidí, kteří chtějí pomáhat, a navíc efektivně. Chodíme do práce a Kočičí přání je naším koníčkem. Jediné náklady spojené s akcí jsou výdaje na její propagaci, všechny prostředky vybrané pro kočky jdou opravdu přímo jim, říká Františka Kernová  z Kočičího přání.

Pokud máte nějaké připomínky nebo nápady k projektu, neváhejte a napište na info@kociciprani.cz.

Jeden příběh z Kočičího přání

Tonička ze spolu Mikeš HB, z. s.

Tonička pochází z Vojnova Městce, z kauzy, která hraničila s týráním. Osmnáct koček žilo zavřených v hrozných podmínkách v domě s majitelkou, bez záchůdku, zablešení, hubení, nemocní. Po smrti majitelky byly vyhozeny ven, kde začaly vadit sousedům a tak po nich začal střílet. Několik koček měla v sobě diabolky. Z osmnácti koček přežilo pouze osm, včetně Toničky. Ta na tom byla naprosto nejhůře. Kostřička potažená kůží, s krvavou rýmou, shnilými zoubky, jedním okem vystřeleným a na druhé je slepá. Trvalo nějakou chvíli, než se ze všeho dostala. Dnes je to nejmilejší kočička v útulku. Miluje lidi, chodí za nimi jako pejsek. Největší radost má z hozené myšičky nebo míčku, dokáže si se vším vyhrát hodiny. Je to kočička nenáročná, bezproblémová, hodná a miluje jídlo. Díky Májovému Kočičímu přání se na Toničku vybralo neuvěřitelných 19 657 Kč.

Pátek třináctého se stal šťastným dnem pro Toničku. Poté, co podstoupila operaci, kdy jí byla vyoperována nefunkční očička a zotavila se, odjela do svého vytouženého a milujícího domova. Kromě dalších kočičích kamarádů bude mít i milující paničku, která ji určitě vynahradí vše špatné, co v životě prožila. Za domov děkujeme a přejeme hodně štěstí.

Tagy: