Kočky z útulku Šanta kočičí a psi z Home4Pets hledají ty nejlepší domovy

Pumička

Prima Mazlíček: Inzerce 3. 4. 2022

Byli jsme natáčet zvířata, která hledají domov. Tentokrát pro vás máme psy i kočky a do útulků jsme díky našemu partnerovi pořadu, společnosti Vitakraft zase jednou nepřijeli s prázdnou.

Pejsci z Home4Pets

Laky je asi dvouletý kříženec bulteriéra. S ostatními psy se musí teprve socializovat, není na ně zvyklý. Žil zavřený ve stodole, neznal venčení, ani pohlazení.

Mango je vlastně brácha Lakyho, žili spolu. Jsou mu čtyři roky, je to moc hodný pes, který se ale stejně jako brácha musí nejdříve s jinými psy seznámit. Fenky mu nevadí. Oba se musí naučit spoustu věcí, ale jsou velmi chytří a když se jim páníček bude věnovat, rozhodně z nich budou vychovaní psi.

Čiro je devítiměsíční kříženec. Je přivezen ze slovenské osady. Je to velký dobrák, rychle se učí, nejspíš za to mohou geny německého ovčáka, které v sobě nepopře.

Všichni tři pejsci jsou kastrovaní a na domov čekají kousek od Prahy.

Home4Pets

Dařbož 25168, Řehenice u Prahy

Telefon: 774 706 026

Kočky z Šanty kočičí

Všechny kočičky, které vidíte v reportáži, hledají domov. Některé z nich trpí nevyléčitelnou nemocí FiV nebo FeLV. Tato závažná onemocnění způsobují u koček poruchu imunity a nádorové bujení. Onemocnění jsou pro kočky specifické a není prokázán přenos na jiná zvířata nebo na člověka. Žádné z kočičích plemen ani domácí kočky nejsou více nebo méně vnímavé vůči této infekci, onemocnění je rozšířené po celém světě.

Kočičky mohou žít jako jedináčci, se stejně nemocnou kočkou nebo třeba s psím parťákem. Není třeba se ničeho obávat, ani na mazlení, ani na apetitu jim nemoc neubírá. O tom jsme se přesvědčili, když jsme do útulku mohli díky našemu partnerovi pořadu společnosti Vitakraft dovézt přes 170 kilo kapsiček a konzerv. Společnost darovala také přes 60 antiparazitních obojků pro kočky a 60 pro psy, které jsme předali v útulku Home4Pets. V útulku Šanta kočičí samozřejmě najdete i další kočičky a to i bez zmíněných onemocnění.

Šanta kočičí:

Mezi Vodami 1560/33, Praha-Modřany, areál bývalé Chirany, 143 00 Praha 12

Telefon: 723 88 26 12 – Jana, vedoucí útulku

Při natáčení našeho pořadu Prima Mazlíček jsme měli velikou radost, když jsme mohli díky našemu partnerovi, společnosti...

Posted by Prima Mazlíček on Saturday, April 2, 2022

Tagy: