Kolaps po schůzi s Putinem? Lukašenko je v kritickém stavu, čistili mu i krev, tvrdí politik

Ruský prezident Vladimir Putin ve své černomořské rezidenci přivítal například svého běloruského protějška Alexandra Lukašenka.

Lukašenko je údajně v kritickém stavu v nemocnici

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko je údajně v kritickém stavu v nemocnici. Leží prý v Ústřední nemocnici v Moskvě. Tam ho měli převézt po jednání s ruským prezidentem, které se konalo za zavřenými dveřmi. Informaci rozšířil běloruský opoziční politik Valerij Cepkalo. Zprávu ale zatím nikdo nepotvrdil. O Lukašenkově špatném zdraví se spekuluje už několik týdnů.

Sotva se podařilo rozptýlit zprávy o špatném zdravotním stavu běloruského prezidenta z počátku tohoto měsíce, kdy urychleně opustil Moskvu při oslavách Dne vítězství, objevila se zpráva nová. A znovu se údajně jeho stav zhoršil v Moskvě. Valerij Cepkalo píše na svém telegramovém účtu, že Lukašenko leží v Ústřední nemocnici v Moskvě.

„Nejlepší specialisté vynaložili maximální úsilí na jeho záchranu, které zahrnovalo i čištění krve. Opatření na záchranu běloruského diktátora měla za cíl rozptýlit spekulace o možné účasti Kremlu na jeho otravě,“ tvrdí běloruský opoziční politik.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jako tisíc říznutí nožem a Rusové odhalí slabiny. Americký generál popsal taktiku Ukrajinců

Spekulace o otravě se vyrojily poté, co ke zhoršení stavu mělo dojít po jednání Lukašenka s Vladimirem Putinem za zavřenými dveřmi. Cepkalo vyzval západní představitele, aby naplánovali schůzku k novým běloruským volbám. Lukašenko se naposledy na veřejnosti objevil před třemi dny, když v Moskvě souhlasil s rozmístěním ruských jaderných zbraní v Bělorusku.

„Museli jsme v Bělorusku připravit úložiště a další věci. To všechno jsme udělali. Proto se začalo s přemisťováním jaderných hlavic,“ vysvětloval Lukašenko.

Tagy: