Kolik dětí Jan R. z Liberce zneužil? Smutnou bilanci mohou odkrýt kamery z bytu

Jan R. vedl tábory a kroužky v Liberci. Policie ho obvinila ze znásilnění dítěte

Obětí pedofila ze spolku Děti ráje železnice, obviněného z dalšího znásilnění dítěte, zřejmě bude víc, než je dosud známo. Reportérovi CNN Prima NEWS Liboru Tampierovi to naznačil zdroj obeznámený s vyšetřováním. Předseda spolku skončil za mřížemi. V minulosti už dvě děti znásilnil.

Jan R. si vyslechl už dva rozsudky kvůli znásilnění. Detaily toho, s jakou brutalitou zaútočil na dvě děti v letech 2007 a 2008, jsou známé. V obou případech si vynutil anální sex. Jeho obětem bylo 11 a 13 let.

Tereza byla první: „Pro něj bylo snazší stáhnout mi kalhoty, já byla vystrašená do bezvědomí,“ svěřila se. Své druhé oběti údajně řekl, aby se přestala bránit, že se jí pak nic nestane.

Na počátku dubna Jana R. zadrželi policisté. Obvinili ho z dalšího znásilnění. „V průběhu vazebního zasedání se ke skutku doznal,“ uvedla mluvčí okresního soudu v Liberci Denisa Šmídová. Obětí mělo být dítě, které se účastnilo aktivit spolku Děti ráje železnice. Ten si Jan R. spolu se svou manželkou založil v roce 2020.

Kamery jako důkaz?

„Na základě zveřejněné výzvy se policistům ozvalo několik rodičů dětí, které programy spolku absolvovaly,“ přiblížila mluvčí policie Ivana Baláková. Svědectví rodičů ale zatím podle informací CNN Prima NEWS žádný posun ve vyšetřování nepřineslo. Při zadržení Jana R. podle lidí ze sousedství strávili policisté v jeho bytě celý den a odnášeli z něj pytle se zajištěným důkazním materiálem.

">

Gallery

Načítání assetu selhalo, chyba sítě.

Dvaatřicetiletý muž se živil instalací bezpečnostních kamer a doma je údajně měl v každé místnosti. „Montoval kamery, ale to nebyly vůbec z našeho portfolia, viděl jsem je,“ podotkl bývalý zaměstnavatel Jana R. Právě záběry z kamer teď kriminalisté vyhodnocují a podle zdroje obeznámeného s vyšetřováním zřejmě povedou k rozšíření seznamu obětí. Oficiálně ale policisté případ nadále nekomentují.

Tagy: