Komentátor: Babiš má poprvé po osmi letech strach. Názor jeho voličů ale soud nezmění

Andrej Babiš

Schmarcz ke kauze Dozimetr, vládě i Babišovi

V pondělí začíná soud s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem. Komentátor webu info.cz Martin Schmarcz ve vysílání CNN Prima NEWS uvedl, že bývalý premiér má poprvé strach. Názor jeho voličů ale podle něj soud nezmění.

V pondělí 12. září začíná soud s bývalým premiérem Andrejem Babišem. Ten je obžalovaný v kauze údajného podvodu s padesátimilionovou dotací na stavbu rekreačního a konferenčního areálu Čapí hnízdo. Podle komentátora webu info.cz Martina Schmarcze má Babiš poprvé strach. „Tím, že přišel o moc, přišel i o ochranu policie a státního zastupitelství, po osmi letech má poprvé strach,“ sdělil Schmarcz.

Blíží se ale také volby. Začínající soud je však podle Schmarcze neovlivní. „Voliče Andreje Babiše nic neovlivní. I kdyby zabil malou holčičku, ty lidi ho budou volit,“ řekl Schmarcz. Podle něj se ukáže, zda funguje právní stát. „Po osm let byl právní stát silně ohrožen, byla ohrožena i demokracie. Věřme, že proces bude spravedlivý a ukáže, že právní stát v této zemi funguje,“ uvedl komentátor.

Andrej Babiš prohlásil, že jde o největší politický proces od roku 1989. Podle něj jde o vyústění dlouhodobé snahy o jeho diskreditaci a odstranění z politiky. „Proces bude spravedlivý, konečně snad bude spravedlivý pohled,“ podotkl Schmarcz.

Soud s Andejem Babišem začíná v pondělí 12. září. Podle trestního zákoníku hrozí jemu i jeho někdejší poradkyni Janě Nagyové až desetileté vězení. Státní zástupce pro ně ale navrhuje podmínky a peněžité tresty.

Tagy:
Andrej Babiš CNN Prima NEWS volby soud ANO 2011 Čapí hnízdo Martin Schmarcz