Piráti v Praze ženou Spolu do náruče ANO, míní expert. Jejich požadavky se jeví nepřijatelně

Kmentátor deníku Právo a webu Novinky.cz Thomas Kulidakis

360° (930)

V kruzích ODS se prý často hovoří o tom, že Piráti ženou koalici Spolu do holportu s ANO. Zadávají požadavky, které se zdají být druhé straně nepřijatelné. V pořadu 360° to uvedl komentátor deníku Právo a webu Novinky.cz Thomas Kulidakis.

Jestli bude ve vedení Prahy hnutí ANO, je podle Kulidakise největší otázkou současnosti. „Není žádným tajemstvím, že v kruzích ODS se často hovoří o tom, že Piráti doslova ženou ODS a koalici Spolu do holportu s ANO. Dávají si takové požadavky, které se zdají druhé straně nepřijatelné. Pravdou je, že logika věci by tomu možná i nahrávala. ODS a ANO byly společně v opozici, a tudíž měly blízko i programově,“ zhodnotil v pořadu 360° komentátor.

„Na druhou stranu toto nebylo možné udělat ještě před druhým kolem senátních voleb. Voliči Spolu by asi hodně těžko nesli, kdyby se dala jejich koalice v hlavním městě dohromady s ANO,“ podotkl Kulidakis. Dalším důležitým aspektem je podle něj určitý morální imperativ, kterým se prezentují Piráti.

„Říkají, že tam nechtějí být s někým, kdo je obviněn. Konkrétně myslí pana Volfa za KDU-ČSL, který je součástí Spolu. Na to koalice reaguje dvěma způsoby. Zaprvé si Piráti nemají co klást podmínky a za druhé, že obviněný neznamená odsouzený,“ pokračoval komentátor.

Celý rozhovor můžete zhlédnout ve videu v úvodu článku.

Tagy: