Komentátor: Rajchlovy protesty? Slabota. Většina lidí se nechce spojovat s proruskou rétorikou

Protesty proti vládě jsou velice slabé, lidé se nechtějí ztotožňovat s proruskou rétorikou pořadatelů. Ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl komentátor Martin Schmarcz. Na nedělní demonstraci, kterou organizoval šéf strany PRO Jindřich Rajchl, dorazily tisíce lidí, přičemž zaplnily horní část Václavského náměstí. Později se protestující přesunuli k Úřadu vlády, kde někteří z nich přenocovali.

„Protivládní protesty jsou velice slabé a lidí je tam málo. Je to podle mě tím, že většina lidí se nechce ztotožňovat s proruskou rétorikou pořadatelů. Nicméně bych se nenechal uchlácholit nízkým počtem účastníků. Myslím, že nespokojených lidí s vládou je daleko víc. Nicméně hrozbou je spíš energetická politika Evropské unie. Zelený úděl má bohužel na energetickou infrastrukturu horší dopad než ruské bomby, které padají na Ukrajinu,“ uvedl Martin Schmarcz na CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Několik desítek demonstrantů přespalo před Úřadem vlády. Na akci dohlíží policie

I když se Rajchl a jeho okolí snaží často opakovat, že prý nejsou prorusky orientovaní, podle Schmarcze jde o jakousi pózu, kterou jim těžko někdo uvěří. O narůstající nespokojenosti lidí hovořil ve vysílání CNN Prima NEWS i komentátor Thomas Kulidakis: „Demonstrovat je každého právo. Důkazem toho, jak jsou někteří lidé nespokojení, je právě i skutečnost, že jsou schopni se spojit i s takovými lidmi, jako je třeba pan Rajchl.“

Podívejte se na celý rozhovor s Martinem Schmarczem a Thomasem Kulidakisem. Kromě protivládní demonstrace komentátoři diskutovali mimo jiné také o posledních předvolebních modelech a o šancích ČSSD vrátit se do Sněmovny.

Tagy:
demonstrace protest politika Václavské náměstí Rusko Martin Schmarcz Jindřich Rajchl vláda Petra Fialy Thomas Kulidakis