Do Česka vkročí podzim. Čeká nás oblačný a chladný víkend s občasnými bouřkami

Praha Karlův most

Počasí (9.9.2022, 8:10)

Nejvyšší teploty v pátek dosáhnou 20 až 24 °C. Následně Česko čeká oblačný víkend. Během soboty teploměry ukážou 16 až 20 stupňů. Místy se navíc vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Obloha se začne vyjasňovat až se začátkem nového týdne.

Počasí v Česku bude ovlivňovat studená fronta, za kterou bude od západu až jihozápadu proudit chladnější a vlhčí vzduch. V pátek se v ranních hodinách mohou objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Od západu až jihozápadu bude během dne přibývat oblačnosti a místy se vyskytnou přeháňky nebo i bouřky.

Nejvyšší teploty dosáhnou na 20 až 24 stupňů Celsia, v 1000 m na horách se pak budou pohybovat kolem 16 °C. Vát bude slabý proměnlivý, místy mírný jihozápadní vítr rychlostí 2 až 5 m/s. Ten může během bouřek přechodně zesílit.

Noc na sobotu bude oblačná až zatažená a vyskytnout se mohou ojedinělé přeháňky. Nejnižší teploty klesnou na 14 až 10 °C. Přes den bude obloha oblačná až zatažená. Ojediněle se vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou k 16 až 20 °C, na jihovýchodě území pak až k 22 stupňům. Vítr bude mírný s rychlostí 2 až 6 m/s.

I neděle bude oblačná až zatažená s občasnými přeháňkami. Ráno se ojediněle vyskytnou mlhy. Ve večerních hodinách bude od západu ubývat oblačnosti a ustanou i srážky. Nejvyšší teploty budou podobné těm sobotním, v noci však klesnou ke 13 až 9 °C.

Začátkem nového týdne se očekává polojasná až skoro jasná obloha. Místy se mohou vyskytnout přeháňky či bouřky. Teploty se budou pohybovat okolo 21 stupňů.

Tagy: