Věřím akciím a bitcoinu, svěřil se v Byznysu zápasník Škvor. Popsal finanční poměry v MMA

Daniel Škvor byl hostem pořadu Byznys.

Byznys (11)

Sportovci musejí myslet na budoucnost a finanční zajištění po konci aktivní kariéry. Investice mohou představovat řešení. V dalším pořadu Byznys to řekl zápasník Daniel Škvor, který popsal svízelné finanční poměry ve světě MMA. A také prozradil, do čeho investuje.

Do dalšího dílu pořadu Byznys, který můžete sledovat každou středu ve 14:40 na CNN Prima NEWS, zavítal zápasník Daniel Škvor. Ve světě bojových sportů totiž proslul jako muž, který se o investice aktivně zajímá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Za růstem bitcoinu stojí fondy v USA. Poptávka drasticky převyšuje nabídku, uvedl expert

„V dnešní době už by to mělo být u kolegů sportovců běžné. Investování se dostává do širokého povědomí. Sportovci, kteří nemají kariéru na tak dlouho, by měli přemýšlet, co dál. Pokud nemají jiné plány, investice mohou dávat smysl,“ řekl Škvor pro CNN Prima NEWS.

Podle něj dávají největší smysl akcie. Z volatilních a rizikových kryptoměn věří pouze bitcoinu.

„Jsem naložený v akciích. Tam mám především Ameriku. Pět procent nechávám rozvojovému trhu. V Evropě mám pár českých věcí, ale jinak to tady příliš nesleduji. U kryptoměn řeším bitcoin, který se dostává do povědomí i velkých finančních institucí. Další digitální mince jsou spíše spekulace,“ prozradil Škvor, který se v době rozhovoru připravoval na zápas s Irem Willem Fleurym, v němž nakonec prohrál.

Škvor také zmínil, že lukrativní investicí jsou i vína a drahá whisky. Pokud to ale podle něj chce člověk dělat pořádně, potřebuje milionový kapitál.

Peníze proudí, když se vítězí

Zápasník Škvor v pořadu Byznys také přiblížil finanční poměry v MMA. Hlavním problémem podle něj je, když zápasník nemůže nastoupit k zápasu.

„Systém MMA je nastaven tak, že jste odkázán na jednu odměnu za zápas nebo si sám sháníte sponzory. Když nezápasíte, jste nemocný či zraněný – nebo je dokonce váš soupeř nemocný, tak vám odpadne zápas a jste bez odměny. Není to klasická živnost jako smlouva pro hokejové nebo fotbalové hráče, kde jste zajištěni i v případě zranění,“ řekl zápasník.

I přes to chce u bojových sportů zůstat. „Člověk by měl dělat, co mu jde. Trénování ostatních bych se chtěl věnovat i do budoucna,“ uzavřel Škvor.

Tagy: