Konec „noční můry“ obyvatelek Prahy: Slídil z Vinohrad nastoupil na psychiatrickou léčbu

Údajný slídil z Vinohrad

Muž, který na Vinohradech pronásledoval ženy, skončil na psychiatrii

Děsil ženy na pražských Vinohradech, dokázal je sledovat i hodiny až k nim před dům. Teď už obyvatelky čtvrti z muže, kterému se přezdívá Vinohradský slídil, strach mít nemusí. Je v péči odborníků v psychiatrické nemocnici.

Jedna ze žen, která zažila mužovo predátorské chování, natočila video z kavárny, kde se před ním ukryla. Po domluvě s obsluhou restauraci raději zamkli, autorka videa byla totiž vyděšená.

ČTĚTE TAKÉ: Alláhu akbar, křičel v Praze muž, který se chtěl zapálit. Policie k němu vnikla oknem

Slídil ji měl pronásledovat zhruba rok, a to i během procházek, když šla po boku přítele. Muž nereagoval ani na konfrontace. „Po slovní přestřelce se schoval za autem, kde podivným způsobem vyčkával,“ popsala jedna z pronásledovaných žen pro redakci Krimi zpráv.

Po zveřejnění videa se stalkerem se začaly ozývat se svou špatnou zkušeností i další ženy. „Všimla jsem si, že jde pořád za mnou, když jsem mířila do obchodu. I tam se držel v mé blízkosti,“ sdělila další pronásledovaná pro Krimi zprávy.

Muž měl podle informací CNN Prima NEWS pracovat jako pedagog. Dokonce byl i údajně třídní učitel prvního stupně v pražské škole. Na celém případu už od jeho začátku pracovali detektivové. „V této záležitosti stalkingu jsme zaznamenali celkem 11 poškozených,“ přiblížil mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Případ nakonec musel být odložen, protože ze znaleckých posudků vyšlo najevo, že muž v době sledování nebyl příčetný. Na Vinohradech ani nikde jinde už ale ženy pronásledovat nemůže. Nachází se totiž v psychiatrické nemocnici. K soudu byl již také podán návrh na jeho ochranné léčení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Z pražského letiště měla odletět poslední zavazadla. Lety jsou však stále zpožděné

Tagy: