Drama v Praze: Alláhu akbar, křičel muž, který se chtěl zapálit. Policie k němu vnikla oknem

Policie (ilustrační foto)

Během jedné noci řešili pražští policisté dvě barikádové situace

Pražští policisté měli v noci ze soboty na neděli plné ruce práce. Na sociální síti X informovali, že zasahovali u více než 260 událostí oznámených na linku 158. Dvakrát šlo o mimořádně vypjatou situaci. V jednom případě muž křičel Alláhu akbar a hrozil, že se zapálí. V druhém pak jiný muž chtěl spáchat sebevraždu.

„Během jedné noci řešili pražští policisté dvě barikádové situace. V jednom případě muž v bytě v Podolí vykřikoval Alláhu akbar, polil se benzínem a hrozilo, že se zapálí,“ informovali policisté na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie před zraky dětí. Žena za oblečení visela z lanovky, ze 150 metrů se zřítila do údolí

Jednotka tak musela oknem vniknout do bytu a činu zabránit. „U druhého případu zasahovali vyjednavači, kteří přesvědčili muže, jenž seděl na římse domu v Praze 1, a hrozilo, že skočí, aby vlezl k nim na plošinu a zachránili ho,“ popsali policisté.

Na střechu se muž údajně dostal střešním oknem z bytu, ve kterém byl předtím zabarikádovaný a volal o pomoc. „Pražští policisté od sobotní 18. hodiny do nedělní 6. hodiny ráno řešili v metropoli dalších 262 událostí oznámených na linku 158,“ sdělili.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kachny na Českobudějovicku hynuly před očima. Chovateli hrozí deset let ve vězení

Tagy: