Konec „kufrové krize“: Z Prahy měla odletět poslední zavazadla. Lety jsou však stále zpožděné

Zavazadla na pražském letiště Václava Havla

Letiště v Praze už odeslalo všechna zpožděná zavazadla

Všechna zpožděná zavazadla už měla z Letiště Václava Havla odletět do cílových destinací za svými majiteli. V neděli byla podle mluvčí pražského letiště odeslána poslední várka na Kanárské ostrovy. Letiště se ale stále potýká s přetíženým letovým provozem. Průměrné zpoždění letů dosahuje aktuálně 45 minut.

Přetížený letový provoz, málo pracovníků a nepřehledná situace. Pražské letiště slibuje do budoucna zlepšení. „Přijali jsme hned několik opatření. Pro tuto chvíli je situace stabilizovaná,“ potvrdila pro CNN Prima NEWS mluvčí letiště Klára Divíšková.

K TÉMATU: Kvůli bouřce zabila větev muže na Nymbursku, na dva lidi v Praze spadl strom

Krizový byl pro Letiště Václava Havla první červencový týden. Někteří lidé na svou dovolenou do zahraničí totiž odletěli bez zavazadel. A situace vypadala bezvýchodně. „Od prvního dne řešíme, co si na sebe vezmeme. Člověk nemá nic, jen základní potřeby,“ reagoval pro CNN Prima NEWS naštvaně jeden z cestujících.

Ředitel odbavení Czech Airlines Handling Lukáš Král již dříve potvrdil, že na pražském leteckém uzlu zůstalo na tisíc zavazadel. Ta by už ale měla být u svých majitelů. Letadlo s posledními kufry odletělo v neděli dopoledne, a to na Kanárské ostrovy.

Přesto však mluvčí pražského letiště upozorňuje na zpoždění letů. V průměru jde o 45 minut. „Je to dáno přetíženým letovým provozem. Personální stránku jsme již stabilizovali, ale ke zpoždění může dojít,“ uvedla Divíšková.

I z toho důvodu si letiště domluvilo posilu. Od srpna přijme do svého týmu krizového manažera. Jeho úkolem bude zejména strategické plánování činností. Podle Divíškové bude představen v nejbližších dnech. Dodala, že stále platí doporučení, aby si cestující brali sebou na palubu léky i cennosti.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Alláhu akbar, křičel v Praze muž, který se chtěl zapálit. Policie k němu vnikla oknem

Tagy: