Konec pátrací akce v lomu v Peruci po zmizelé Janě Paurové. Bagr zahrabává zeminu

Bagr zahrabává zeminu

Pátrání po Janě Paurové skončilo

Kriminalisté po čtyřech dnech ukončili pátrání po pohřešované Janě Paurové v lomu v Peruci na Lounsku. Žena před sedmi lety záhadně zmizela ze svého domu ve Slavětíně a od té doby ji nikdo neviděl.

Speciální policejní tým Tempus kopal v zasypaném lomu, který místní obyvatelé v minulosti využívali jako ilegální skládku. A právě tady detektivové ze speciálního policejního týmu Tempus zřejmě hledali ostatky lidského těla.

Kriminalistům pomáhali na místě také speciálně vycvičení psi, kteří identifikují důležité pachové stopy. Detektivové současně využívali kromě hasičského bagru také lopaty a vrtačky. „Mohli hledat drobné předměty, které mohou souviset s poškozenou. Mohou tam být zbytky tkání, které se potom biologicky zkoumají, případně kosterní pozůstatky,“ uvedl bývalý elitní kriminalista Josef Doucha.

Zda kriminalisté našli něco, co by je vedlo k objasnění tajemného případu Jany Paurové, není jasné, policejní prezidium výsledky pátrání nekomentuje. Vzhledem k tomu, že odtud odvezli několik valníků zeminy, dá se předpokládat, že získané stopy budou analyzovat forenzní specialisté a celé pátrání tak ještě není zcela u konce.

Záhadné zmizení

Matku čtyř dětí měl vidět naposledy její manžel v noci 3. února 2013. Tvrdí, že vedle ní usínal a ráno se už probudil sám. Od té doby po ženě pátrají policisté. Zarážející je, že zmizela jen chvíli před tím, než měla svědčit u soudu proti manželovi, kterého policie vyšetřovala kvůli ženině týrání. Soud se zabýval případem i poté, co žena zmizela. Pavel Paur za něj nakonec dostal podmínku.

Paur se ke svému obvinění kdysi vyjádřil takto: „Já jsem ji nemlátil. Když na mě jde s nožem a chytím ji, tak má modřiny. Já si tady přece nenechám podřezat krk.“ Příbuzní Paurové přesto trvali na tom, že by sama nikdy neodešla, protože by neopustila své děti. Policejní pátrání pokračuje.

Tagy:
zmizení Ústecký kraj pátrání ukončení Jana Paurová Tempus Lounsko Slavětín zemina Pavel Paur Josef Doucha okres Louny Peruc Policejní prezidium České republiky