Tesla odmítla prodat náhradní elektromotor. Majitel ho vyměnil za osmiválec

Na začátku stála nepojízdná elektronická Tesla. Youtuber ji chtěl znovu zprovoznit, výrobce mu však odmítl prodat nové motory a chtěl prodat nový vůz. A tak si influencer poradil jinak. Pod kapotu „ekologického auta“ instaloval spalovací motor.

Všechno začalo tím, že si Rich Benoit koupil nepojízdnou starší Teslu Model S, kterou chtěl opět zprovoznit. Podle původního plánu zamýšlel na místa poškozených původních motorů nainstalovat nové, které chtěl získat přímo od výrobce. K jeho překvapení však Tesla nebyla ochotna nové elektromotory poskytnout a doporučila nákup nového vozu. Že to není docela ekologické myšlení od automobilky, která vyrábí „čistá“ auta? Youtuber si tedy poradil jinak.

Neúspěch u původního výrobce u Riche podnítil ďábelskou myšlenku – instalovat do elektromobilu spalovací motor. Plnotučný V8 koupil od Chevroletu, který mu jej ochotně poskytl. Proč také ne?

Auto ještě není zcela dokončeno, ale až ho majitel dokončí, nemělo by jít o zfušovanou předělávku. Auto už teď jezdí elegantně a svojí vlastní silou. Rich ho proto vzal na sérii jízd po běžných silnicích, během kterých stihl například vyzvednout děti ze školy, vytrolit pár lidí v místním občerstvení a naplánovat si pravidelnou servisní prohlídku u dealera Chevroletu.

Zatím byste sice například v interiéru našli změť kabelů a odkrytých plechů, i to však má brzy zmizet. Po mechanické i komfortní stránce ale už všechno funguje, včetně bluetooth připojení, navigace, a dokonce i ovladačů na volantu. Co na to asi řekne Elon Musk?

Tagy: