Bílá, Čtvrtníček, Madonna, Banderas... Koronavirus nešetří ani celebrity

Herec Petr Čtvrtníček měl již minulý týden příznaky nemoci a testy mu potvrdily obávanou diagnózu COVID-19. Jeho stav se ale zhoršil a herec skončil na dýchacím přístroji na jednotce intenzivní péče. S koronavirem mají zkušenosti také mnohé další české i zahraniční celebrity.

Šestapadesátiletý herec si podle deníku Blesk stěžoval na bolest kloubů a jiné příznaky už minulý týden a byl pozitivně testován na koronavirus. Ve středu se ale jeho stav zhoršil a kvůli velké dušnosti si sám zavolal sanitku.

Zdroj z Fakultní nemocnice Motol, kam byl herec převezen, Blesku prozradil, že Čtvrtníček leží na jednotce intenzivní péče. „Musel okamžitě na JIP, napojili ho na dýchací přístroj,“ řekl deníku zdroj z nemocnice.

Petr Čtvrtníček působí v Divadle Na Zábradlí, kde hraje v představeních Hamleti, Anamnéza nebo Zlatá pláž. Všechny reprízy inscenací musely být tento týden až do neděle 27. září zrušeny.

Další české celebrity s nemocí COVID-19

V nemocnici si kvůli koronaviru poležela i zpěvačka Hana Zagorová. Její manžel Štefan Margita měl průběh nemoci lehčí a zůstal v domácí izolaci. Oba už jsou vyléčení a těší se na svá odložená vystoupení.

Koncem srpna zveřejnila zprávu o pozitivním výsledku na COVID- 19 také Veronika Kopřivová, bývalá přítelkyně Jaromíra Jágra. Ještě před ní ulehl s horečkami její přítel Mirek. Začátkem září dostihla obávaná nemoc i známého lékaře Radima Uzla. Osmdesátiletý sexuolog se léčil v domácí izolaci.

Lehký průběh nemoci COVID-19 prodělala i zpěvačka Lucie Bílá. V horečkách si poležela ale i herečka Simona Stašová, od které se měl nakazit také její kolega Ladislav Frej, jenž se právě vzpamatovával ze smrti své šestapadesátileté snoubenky.

Pozitivní test na COVID-19 potvrdila také Ivana Gottová. Kvůli nemoci musela posunout premiéru očekávaného dokumentu Karel o jejím zesnulém manželovi.

Zahraniční slavné osobnosti zasažené koronavirem

Ze zahraničních známých osobností si koronavirovou nákazu prodělal například britský princ Charles a premiér Boris Johnson. Pozitivní test měli také monacký princ Albert, bývalý italský premiér Silvio Berlusconi nebo brazilský prezident Jair Bolsonaro.

Z herců nemoc prodělali například Tom Hanks s manželkou, Mel Gibson, Robert Pattison, Antonio Banderas nebo Dwayne Johnson. Koronavirem si prošel i filmový producent Harvey Weinstein nebo spisovatelka J. K. Rowlingová.

Ze zpěváků měla pozitivní test například Madonna, Pink nebo Andrea Bocelli a král latinskoamerické bachati Prince Royce. K tomu, že prodělal nemoc COVID-19, se hlásí i Kanye West, ale neprozradil, jak k němu přišel.

Ze sportovců se s nemocí porval například tenista Novak Djokovič, sprinter Usain Bolt nebo americká známá fitness trenérka Jillian Michaelsová. Z českých osobností ze sportovní scény má zkušenost s koronavirem například zápasník smíšených bojových umění Karlos Vémola.

Tagy: