Koronavirus má v Česku další mladou oběť. Ženě z Karlovarska bylo 22 let

S covidem v Česku zemřel další mladý člověk. Podle statistik ministerstva zdravotnictví podlehla nemoci žena, které bylo teprve 22 let. Hospitalizovaných i obětí mezi mladými v poslední době přibývá. Nemoci podlehly již dvě děti, kterým nebylo ani 15 let, a dohromady čtyři lidé ve věku mezi 15 a 24 lety.

Ke středečnímu dni zemřelo v Česku s koronavirem již více než 25 tisíc lidí, a s nimi přibývá i mladých obětí. Zemřely již dvě děti do 15 let. Na konci února boj s covidem prohrála teprve osmiletá dívka z Plzeňska, začátkem března pak zemřel jedenáctiletý chlapec z Chomutovska.

Ve věkové skupině od 15 do 24 let nemoci podlehli tři mladíci. Dva z nich byli ještě nezletilí – ve věku 16 a 17 let. Minulý týden k obětem přibyla také 22letá žena, jak ukázala středeční statistika. Zemřela 15. března na Karlovarsku.

V Česku stále roste počet obětí koronaviru, v posledních sedmi dnech mu podlehlo až 207 lidí za 24 hodin. V úterý poprvé od 20. prosince přibylo méně než sto obětí za den – bylo jich 88. Jednalo se  také o nejnižší počet zesnulých s covidem od 9. prosince.

Nejvíce obětí covidu bylo ve věku mezi 75 a 84 lety a nemoci podlehlo mnohem více mužů než žen, což je celosvětový fenomén. Více žen zemřelo pouze ve věkové kategorii nad 85 let, což je zřejmě dáno i vyšším průměrným věkem dožití žen.

V pondělí uplynul rok ode dne, kdy v České republice zemřel na COVID-19 první člověk. Oběti pandemie nyní připomíná zhruba 25 tisíc bílých křížků na Staroměstském náměstí. U některých z nich přibyla jména, která dopisují příbuzní a blízcí.

Tagy:
statistika žena oběť Plzeňský kraj Karlovarský kraj mladí Ministerstvo zdravotnictví Karlovarsko Česko koronavirus COVID-19 Ministerstvo zdravotnictví České republiky okres Chomutov