Policie při razii na severu Čech zadržela 13 osob, včetně primátora Chomutova. Padla i obvinění

Policie zasahuje v Ústeckém kraji.

Policie zasahovala v regionech

Policisté zasahují na několika místech v Ústeckém kraji a ve čtyřech dalších regionech kvůli případu, který se týká ovlivňování veřejných zakázek. Zadrželi 13 lidí, několik z nich bylo v souvislosti s údajnými manipulacemi při zadávání veřejných zakázek v Ústeckém a Karlovarském kraji již obviněno. Mezi zadrženými by podle informací CNN Prima NEWS měl být i chomutovský primátor Marek Hrabáč (ANO).

Podle krajského státního zastupitelství v Ústí nad Labem kriminalisté zadrželi celkem třináct lidí, přičemž samotný zásah se týká Ústeckého a Karlovarského kraje. Konkrétně v Ústeckém kraji kriminalisté od rána zasahují na Chomutovsku, a to včetně chomutovského magistrátu, kde podle informací CNN Prima NEWS zadrželi tamního primátora Marka Hrabáče.

ČTĚTE TAKÉ: Francouzský lékař zavraždil podle obžaloby 12 pacientů. Chtěl být nepostradatelný, řekl kolega

V případu již mělo padnout i několik obvinění. „Mohu potvrdit, že několik zadržených bylo již obviněno, jiným ještě nebylo doručeno usnesení o zahájení trestního stíhání,“ uvedla pro CNN Prima NEWS náměstkyně krajského státního zastupitelství v Ústí nad Labem Kateřina Doušová. Přesné počty obviněných i s právní kvalifikací uveřejní státní zastupitelství ve středu ráno.

Chomutovský opoziční zastupitel Jaroslav Komínek (KSČM) řekl, že podle jeho informací „je primátor na nějakém vysvětlení“.

Na případu pracuje 220 policistů. Podle informací krajského státního zastupitelství probíhají na různých místech také domovní prohlídky, které se protáhnou přes noc. „Policie pod dozorem krajského státního zastupitelství v Ústí nad Labem provádí velkou realizaci věci, která souvisí s korupční trestnou činností,“ sdělil CNN Prima NEWS státní zástupce Jan Svoboda a dodal, že záležitost se týká regionálních politiků a podnikatelů, zejména z Ústeckého a Karlovarského kraje.

„V tuto chvíli je jediné, co vím, že mě nepustili do práce, protože policie zasahuje na celé radnici. Jedinou informaci, kterou jsem získal, je, že jde o více lidí z celého kraje,“ uvedl pro CNN Prima NEWS náměstek primátora města Chomutov Milan Märc (Nový Sever).

A stejně mluvil i náměstek primátora Milan Petrilák (ANO): „Přijel jsem před radnici a řekli mi, že do práce nemusím chodit,“ uvedl. Dodal, že policie na magistrátu bude zřejmě celý den.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policisté z Prahy odvolali pátrání po kolegovi. Našli ho mrtvého, mělo jít o sebevraždu

Tagy:
policie veřejné zakázky Ústecký kraj trestná činnost korupce trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva loupež a krádež