Kožené kalhoty, klobouk a pivo v ruce. Z týmové fotky Bayernu Bavorsko přímo tryská

Slavný mnichovský festival Oktoberfest byl pro letošek kvůli pandemii koronaviru zrušen. Pokud by došlo k náhlé změně a nakonec se slavná pivní akce konala, fotbalisté Bayernu jsou připravení. V rámci týmového focení se oblékli do tradičního úboru a chopili se sklenic s pivem.

Šedozelené sako, bílá košile, krátké kožené kalhoty známé jako Lederhose a béžové ponožky. Hráči Bayernu Mnichov se v rámci týmového focení hodili do bavorského stylu. A jelikož se jednalo o akci pro jednoho z hlavních sponzorů – mnichovský pivovar Paulaner – nemohl hvězdám „Die Roten“ v rukách chybět plný půllitr.

„Mám několik takových modelů, všechny velmi tradiční. V místě, kde jsem vyrůstal, můžete v zásadě nosit Lederhose každou neděli do kostela,“ poznamenal s úsměvem trenér Bayernu Julian Nagelsmann, rodák z bavorského městečka Landsberg am Lech.

34letý Nagelsmann zažívá svoji první sezonu v historicky nejúspěšnějším německém klubu. Bývalý kouč Hoffenheimu a RB Lipsko má za úkol dovést Bayern k 10. titulu v řadě, k tomu se dostat daleko v Lize mistrů.

Start do nového bundesligového ročníku nebyl ideální a mnichovský tým remizoval s Borussií Mönchengladbach. Pak si spravil chuť výhrou v superpoháru nad Dortmundem, o posledním víkendu zvládl za tři body divoký ligový zápas s Kolínem nad Rýnem.

Tagy: