Kapuce i chůze pozpátku. Zloději ukradli z pražského domu luxusní vůz, kryli se, jak mohli

Pražští policisté pátrají po dvojici zlodějů, kteří se na začátku ledna vloupali do jednoho z bytových domů v pražském Břevnově. Ukradli tam luxusní vůz za 1,5 milionu korun. Jejich tváře zachytily bezpečnostní kamery.

Dvojice zlodějů se během vloupání snažila co mohla, aby ji nenatočily kamery. Držela se známého dětského pravidla „co nevidíš ty, nemůže vidět tebe“, jenomže na způsobu provedení asi měla ještě trochu zapracovat.

„Dvojice mužů si nezjištěným způsobem opatřila klíče od domu i od vozu a pátého ledna vstoupili dovnitř, aby tento objekt zkontrolovali,“ uvedl pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Richard Hrdina.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zloději v Praze přelezli plot a ukradli drahou filmovou techniku. Cena je překvapila

Po týdnu přišel do domu opět stejný muž, tentokrát s ženou, a na maskování už si dali záležet víc. Při vstupu koukali do země a kryli se kapucemi, v další části pak šli raději pozpátku, aby se vyhnuli vševidoucímu oku kamery, nakonec prostě nasedli do auta a zmizeli.

„Pokud kohokoliv z této trojice poznáváte nebo máte jakékoliv informace vedoucí k jejich dopadení, kontaktujte linku 158,“ doplnil Hrdina. A protože auto stálo 1,5 milionu korun, hrozí ne úplně šikovným zlodějům vysoké tresty. Za takovouto „ránu“, jak se krádeži za spoustu peněz říká v podsvětí, jim hrozí ubytování na nepohodlné posteli a s výhledem přes mříže až na osm let.

Tagy: