Král Karel III. se po diagnóze rakoviny objevil v práci. Vzkazy lidí ho dohnaly k slzám

Britský král Karel III.a premiér Rishi Sunak

Karel III. poprvé v práci

Britský panovník Karel III. byl ve středu poprvé od chvíle, kdy oznámil, že trpí rakovinou, opět v práci. Fotoaparáty a kamery ho zachytily v Buckinghamském paláci při pravidelné schůzce s premiérem Rishim Sunakem, informoval zpravodajský server veřejnoprávní společnosti BBC.

Britská média zveřejnila fotografie ze středeční odpolední audience, na kterých král i ministerský předseda působí, že jsou dobře naladěni.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Princ Harry neschvaloval bratrovi svatbu s Kate. William si prý nevybíral srdcem, ale rozumem

„Je skvělé, že vypadáte tak dobře,“ řekl podle BBC Sunak 75letému panovníkovi. „To je vše jen zdání,“ opáčil král. Vážněji zároveň poznamenal, že vzkazy s vyjádřením podpory ho dohnaly k slzám. Samotný rozhovor byl jako obvykle zcela soukromý.

Král, který se nyní léčí, přerušil veřejné akce, ale nadále plní spíše administrativní povinnosti hlavy státu. Hodlá také dál pořádat pravidelná týdenní setkání s premiérem.

Buckinghamský palác 5. února oznámil, že lékaři panovníkovi diagnostikovali rakovinu. Typ rakoviny neupřesnili, ale podle britských médií nejde o rakovinu prostaty, kvůli jejímuž zbytnění Karel III. na konci ledna podstoupil zákrok.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Karel III. se poprvé vyjádřil ke své nemoci. Proč je rád, že byla jeho diagnóza zveřejněna?

Tagy: