Princ Harry neschvaloval bratrovi svatbu s Kate. William si prý nevybíral srdcem, ale rozumem

William se nerozhodoval srdcem, ale rozumem, když se rozhodl oženit s Kate Middletonovou. Tvrdí to princ Harry, mladší bratr korunního prince. Bratra kvůli tomu kritizoval, a to byl také jeden z důvodů, proč se oba sourozenci začali navzájem odcizovat, píše o tom magazín Page Six s odkazem na slova spisovatele Roberta Hardmana, jehož kniha Zrození krále se dostala ve čtvrtek na pulty knihkupectví.

Spisovatel tvrdí, že to vyšlo najevo v minisérii Harry & Meghan, kterou uvedla společnost Netflix. Mladší syn britského monarchy v minisérii hovořil o tom, jak on sám si bral americkou herečku Markleovou z čisté lásky.

ČTĚTE TAKÉ: Harry s Meghan před smrtí rozzuřili královnu. Takhle jsem ji ještě neviděl, líčil svědek

„Harry mluví o tom, že si někoho vezme z lásky, ne proto, že je to člověk, kterého byste si měli vzít,“ cituje slova Hardmana portál Page Six. „Je to velmi zraňující. Znevažuje svého bratra a jeho volbu manželky veřejným způsobem,“ zdůraznil autor.

V první epizodě minisérie princ Harry hovořil o tom, že v královské rodině vzít si někoho z rozumu, není nic neobvyklého. „Mnoho lidí v rodině, zejména samozřejmě muži, mají pokušení či nutkání vzít si někoho, kdo zapadá do monarchie, na rozdíl od někoho, s kým jste možná předurčeni být,“ pronesl vévoda ze Sussexu. „Je rozdíl mezi tím, zda se rozhodujete hlavou nebo srdcem. Moje maminka dělala většinu svých rozhodnutí, možná všechna, srdcem. A já jsem syn své matky,“ připomněl Harry.

Odhalil soukromí Williama

Pouto bratrů bylo také narušeno kvůli knize Spare, česky Náhradník, kterou vydal princ Harry minulý rok. V memoárech podrobně popsal nejen své a bratrovo dětství, ale také vylíčil, jaký mají s Williamem vztah.

Hardman uvedl, že pro prince z Walesu je důležité jeho soukromí. Například proti svému otci nedává zdaleka tolik rozhovorů médiím. „Rodinný život Williama je pro média absolutně nepřípustný,“ poznamenal spisovatel.

Kniha Spare byla pro Williama velkou ránou, která zcela narušila jeho zásadu neřešit intimní věci veřejně. „Soukromí je opravdu důležité a Harry prostě šel a předhodil všechny ty historky o jejich dětství veřejnosti,“ upozornil Hardman.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Král Karel III. musí do nemocnice kvůli nezhoubnému onemocnění. Hospitalizována byla i Kate

Tagy: