Dojemná slova Camilly o zesnulé tchyni: Měla nádherné oči a úsměv, na který nezapomenu

Vévodkyně z Cornwallu v neděli zavzpomínala na zesnulou královnu Alžbětu. Pro BBC uvedla, že její tchyně měla krásné modré oči a úsměv, na který nikdy nezapomene. Rozhovor byl odvysílán krátce před národní minutou ticha, jež nastala v celé Velké Británii v osm hodin večer.

Když v roce 1952 nastoupila královna Alžběta II. na trůn, byly vévodkyni z Cornwallu Camille pouhé čtyři roky. „Teď je mi 75 let a nepamatuji si, že by na trůně byl někdo jiný kromě královny,“ řekla pro BBC manželka nového britského krále Karla III. Dodala také, že „královna bude součástí našich životů navždy“.

V nedělním rozhovoru Camilla nešetřila komplimenty na adresu zesnulé královny. Při vzpomínání popsala „nádherné modré oči, a úsměv, který jí rozzářil celý obličej“. „Ten úsměv si budu pamatovat navždy,“ uvedla královna-manželka.

Podle ní si Alžběta II. musela vydobýt své místo ve světě, v němž dominovali muži. „Nebyly tam žádné prezidentky ani premiérky. Byla jediná, takže si myslím, že si vytvořila svou vlastní roli,“ prohlásila manželka Karla III.

Camilla byla roky hojně propíranou osobností v královské rodině. Mnozí fanoušci ji nemohli odpustit její vztah s Karlem III., když se rozpadalo jeho manželství s princeznou Dianou. Sama královna Alžběta II. Camillu ale do rodiny přijala a se svou snachou měla hezký vztah. O tom svědčí i přání panovnice, aby vévodkyně z Cornwallu užívala titul královna manželka, až se Karel III. stane králem. A byla to právě Alžběta II., kdo vyzval veřejnost, aby Camillu rovněž podpořila.

Tagy: