Královská rodina ukázala vánoční pohlednice. Černobílá ležérnost i barevná klasika

Mezi tradice britské královské rodiny patří rozesílání vánočních přání, které ručně podepisují. Každý rok pak podobu těchto pohlednic zveřejní a ani letošek nebyl výjimkou. Princ William a jeho rodina vsadili na černobílou portrétní fotografii, král Karel III. s manželkou Camillou naopak na snímek z korunovace, informovalo zpravodajství Sky News.

V sobotu princ a princezna z Walesu odtajnili jejich letošní vánoční přání. To pořídil na začátku roku fotograf Josh Shinner, který předtím fotil zejména celebrity, například herečku Florence Pughovou či zpěváka Sama Smitha, píše zpravodajství Sky News.

ČTĚTE TAKÉ: Nejkouzelnější adventní trhy v Evropě 2023. Kde nasát tu pravou vánoční atmosféru?

Na monochromatickém snímku stojí princ William a jeho manželka Catherine v těsné blízkosti svých dětí – George, Charlotte a Louise. Všichni na sobě mají bílé košile s límečky a tmavé kalhoty, Kate s Charlotte dokonce džíny. Děti jsou navíc obuté do plátěných bot.

To, že zvolili černobílou fotografii focenou v ateliéru, je u jejich vánočních pohlednic nezvyklé, obvykle tomu totiž bývá naopak, zdůrazňuje časopis People. Například v loňském roce se nechali vyfotografovat venku během letní procházky na jejich venkovském sídle v Norfolku.

Na tradici naopak vsadil král Karel III. se svou manželkou Camillou, kteří mají pohlednici laděnou ve stejném duchu jako každý rok. Na rozkládacím přání je vlevo červeným písmem napsán stručný vzkaz „Přejeme vám krásné Vánoce a nový rok“ a vpravo našla místo fotografie páru v červeném rámečku.

Tentokrát zvolili snímek, který zachytil fotograf Hugo Burnand v Buckinghamském paláci v den Karlovy korunovace. Král s Camillou stojí v trůnním sále paláce, Karel má na sobě korunovační tuniku a panské roucho, které bylo vyrobeno z purpurového hedvábného sametu vyšívaného zlatem, které v roce 1937 oblékl i král Jiří VI.

Jeho choť má šaty od návrháře Bruce Oldfielda, které byly obohaceny o hlubokou symboliku. Nejen k poctě Spojeného království a Commonwealthu, ale i osobnějším aspektům královnina života, jako jsou její děti, domácí mazlíčci i samotný král.

MOHLO VÁS ZAJÍMAT: Piers Morgan odhalil jména „královských rasistů“. Britové mají právo je znát, řekl

Tagy: