Křečovitý William a napjatá Kate. Expertka na řeč těla odhalila, co skrývá vánoční přání

Po králi Karlu III. se s vánočním přáním fanouškům pochlubil i princ William s rodinou. U fotografie pořízené v létě na procházce venkovem v Norfolku si však experti všímají zajímavých detailů. Konkrétně Judy Jamesová, odbornice na řeč těla, poukazuje na napjaté úsměvy i pohled mimo hledáček fotoaparátu.

Každoroční rodinné fotografii prince a princezny z Walesu letos podle expertky chybí obvyklá sváteční nálada. Nejvíce si všímá znaků napětí vycházejícího z bouřlivého roku, a to u obou členů královské rodiny.

Postavení členů rodiny je očividné – rodiče po stranách drží za ruce své tři ratolesti. Nejstaršího syna George drží za ruku princ William. Právě u něj si Jamesová všímá nejvíce znaků napětí. „Vypadá roztěkaně. Na rozdíl od zbytku rodiny hledí někam do dáli, vypadá to jako snaha se rozptýlit. Dokonce i jeho úsměv vypadá nuceně a není nikomu věnován,“ podotkla pro web The Sun expertka.

K určité odtažitosti přispívá i fakt, že má následník trůnu ruku v kapse kalhot. Celý dojem je podle Jamesové takový, že se princ William snaží skrýt. „Vždy to byl on, kdo vedl rodinu, co se týče pózy na rodinné fotografii. Letos to však vypadá, že tuto roli dojemně předal svému nejstaršímu synovi,“ pokračovala.

Hrdá, ale napjatá Kate

Značným protipólem k Williamovi je jeho manželka Catherine. Rozzářená princezna svírá ruku nejmladšího syna Louise, střed rodiny pak symbolizuje dcera Charlotte. I v úsměvu Kate se však podle expertky skrývá řada emocí. „Je poněkud napjatější než obvykle. Asymetrické zkroucení jednoho koutku úst naznačuje smíšené emoce, které však může mít každý rodič pro organizaci rodinného focení se třemi dětmi,“ podotkla. Z očí princezny však podle Jamesové čiší silná hrdost.

I přes značně smíšené emoce ve výrazech manželského páru se odbornice na řeč těla domnívá, že snímek, který bude zdobit vánoční přání, ukazuje sjednocený rodinný tým. Rodina se například barevně sladila, a to skrze aspekty modré barvy. „Ležérní džínové či modře tónované oblečení vytváří poselství pěti osobností se silnými charaktery. Z pózy je také cítit svoboda a uvolněné prostředí,“ pokračovala Jamesová.

Vypíchla i jeden zajímavý detail. „William si nazul poněkud starší a odřené tenisky. Tento aspekt je poněkud v rozporu s vyprávěním jeho bratra, který údajně musel utéct do USA, aby našel svou vlastní ‚svobodu‘,“ doplnila.

Tagy: