Drama v královské rodině. Pro Alžbětinu dceru letěl vrtulník, kvůli závadě cestu přerušili

Na vrtulníku britské královny Alžběty II. se vyskytla technická závada, když letěl vyzvednout její jedinou dceru, princeznu Annu. Na palubě letounu podle zdroje během 320kilometrové cesty neseděl žádný z členů královské rodiny. Informoval o tom web The Sun.

Dlouhou cestu museli piloti přerušit, aby se na technickou závadu mohli podívat mechanici. Podle webu The Sun experti poruchu opravovali ještě další den.

Princezna Anna údajně vrtulník potřebovala k cestě do Obanu, skotského letoviska v oblastech Argyll a Bute, aby se zúčastnila tří schůzek. Zdroj blízký královské rodině řekl, že kvůli závadě museli zakročit mechanici.

„Šlo o hledisko bezpečnosti. Letoun byl okamžitě převezen zpět, aby se technická závada opravila. Uvnitř vrtulníku nebyl nikdo z královské rodiny. Naštěstí měli dostatek času najít alternativní způsob přepravy,“ sdělil zdroj.

Buckinghamský palác se k záležitosti odmítl vyjádřit. Královská rodina vlastní vrtulník Sikorsky S-76, v případě potřeby dokáže pronajmout druhou podobnou helikoptéru. Od dubna 2020 do března 2021 využila královská rodina vrtulníků celkem 47krát.

Léto ve Skotsku

Královna Alžběta momentálně tráví léto ve Skotsku. Nejprve se na konci července vydala na sever a strávila několik dní ve své rezidenci Craigowan Lodge. V srpnu se potom přemístila na zámek Balmoral.

Tam ji podle informací na webu Express navštívilo několik rodinných příslušníků, včetně syna, prince Andrewa, a jeho nejmladší dcery, princezny Eugenie z Yorku. O královně se ví, že si léto ve Skotsku užívá.

Dokonce tam ráda žije skromnějším životem a mezi své občasné činnosti zařazuje i domácí práce jako mytí nádobí.

„Myslím, že je tam nejšťastnější. Že skutečně miluje skotskou Vysočinu, procházky, pikniky, psy – hodně psů – a lidi, kteří neustále chodí sem a tam,“ uvedla v dokumentu ITV ke královniným 90. narozeninám už v roce 2016 její vnučka, princezna Eugenie.

Tagy: