Královští rasisté? Meghan podle knihy prozradila, kdo z rodiny řešil barvu Archieho pleti

Jsou v britské královské rodině rasisté? Vévodkyně Meghan jmenovala, kdo z rodiny diskutoval o tom, jak „moc tmavou“ bude mít pleť její syn Archie. Ve své nové knize s názvem Endgame, jejíž kopii získal britský deník The Sun, o tom napsal novinář Omid Scobie. Ten také zmínil spory manželů s Karlem III. kvůli sídlu Frogmore Cottage. Harry v něm měl krále vydírat přes vnoučata.

Před dvěma lety slavný pár poskytl rozhovor moderátorce Oprah Winfreyové. Ten doslova obletěl celý svět. Vévodkyně Meghan v něm obvinila nejmenovaného člena královské rodiny, že ještě před narozením Archieho vyjádřil „obavy“ ohledně barvy jeho pleti.

ČTĚTE TAKÉ: Harry a Meghan by rádi přijeli za královskou rodinou na Vánoce. Nikdo je však nezve

Tato obvinění vyvolala u veřejnosti vlnu pobouření. Mnozí lidé vyzvali manžele, aby odhalili, kdo tyto výroky pronesl. Autor knihy Scobie tvrdí, že Meghan napsala soukromé dopisy králi Karlu III., tehdy ještě princi Charlesovi, ve kterých přímo jmenovala dokonce dva členy rodiny. Dopisy měla Meghan odeslat princi na jaře roku 2021, krátce poté, co s Harrym byli u Oprah.

V uniklé kopii knihy, kterou má k dispozici The Sun, nejsou jména osob, které měly mít rasistické poznámky, uvedena. Autor podle deníku tvrdí, že jména zná. Britské zákony mu však brání je zveřejnit, uvedl.

Kniha podle informací The Sun popisuje i spor o Frogmore Cottage, kde vévoda a vévodkyně ze Sussexu žili po svatbě. Po vydání Harryho memoárů Spare letos v lednu je král požádal, aby luxusní rezidenci opustili. Scobie v knize popsal, že měl princ ve sporu využít děti Archieho a Lilibet jako páku. Když se s králem dohadoval o budoucnosti sídla, měl se ho zeptat: „To už nechceš vidět svá vnoučata?“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Přiznání Pawlowské: Šla jsem na rande, i když mám partnera. Byl to stres, ale nešlo odolat

Tagy: