Krávy běhaly Hradcem Králové, zásahovka je naháněla se samopaly

Krávy běhaly Hradcem Králové

Pozdvižení v Hradci Králové způsobila ve středu po poledni zpráva, že se městem prochází skupina krav. Na místo vyrazili policisté i strážníci a skutečně pětihlavé stádo objevili. Odchyt trval až do večerních hodin, krávy mezitím naběhaly možná kilometry. Pronásledovala je i zásahová jednotka a další hlídky vyzbrojené samopaly.

Volání na linku 158 znělo zpočátku nepravděpodobně. Ulicemi prý běhají krávy. Policisté a strážníci brzy zjistili, že nejde o vtip. Zatoulaný dobytek našli u fotbalového stadionu, kde se běžně pohybují chodci a běžci. Na procházku tam chodí třeba maminky s dětmi.

Hasiči se rychle snažili vytvořit improvizované zábrany a krávy nahnat do jednoho místa. „Krávy se dostaly až přes okruh k tenisovým kurtům, kde jsme je měli obklíčené. Bohužel, odtamtud nám utekly a utíkaly směrem k policejní stanici a pak až do ulice Na Občinách,” popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté jedno zvíře museli zastřelit

Majitel údajně skot překládal na parkovišti u koupaliště Flošna. Zvířata mu vyběhla z náklaďáku s přívěsem. Splašená pak běhala ulicemi a nechtěla se nechat odchytit. Pro případ, že by hrozilo opravdu velké nebezpečí a zvířata by mohla někoho zranit, byli policisté vybaveni i samopaly. S obkličovací akcí pomáhali strážníci, hasiči i veterináři.

Jedno zvíře museli policisté nakonec zastřelit. Uteklo až k tři kilometry vzdálené fakultní nemocnici, kde ohrožovalo kolemjdoucí. Teď po odchytu se bude řešit, jestli majitele krav čeká nějaký trest či pokuta.

Tagy: