Zdrogovaný řidič měl v autě vycpaného medvěda a tetřeva. Hrozí mu až tři roky vězení

Vycpaná vzácná zvířata, například medvěda, našli policisté ze Zlínska v kufru auta u třicetiletého řidiče. K držení a přepravě vypreparovaných zvířat je nutné povolení, které muž neměl. Navíc byl pod vlivem omamných látek. Hrozí mu až tříletý trest.

„V průběhu uplynulého týdne zastavila policejní hlídka v obci Lidečko nákladní vozidlo jedoucí ve směru od státní hranice se Slovenskem. Při běžné silniční kontrole policisté u třicetiletého řidiče provedli i test na alkohol a jiné návykové látky,“ uvedl mluvčí policie Petr Jaroš.

Řidič měl sice negativní test na alkohol, na přítomnost jiných návykových látek však nikoli. Muž se proto podrobil i lékařskému vyšetření a odběru krve.

„To pro něj ovšem nebyla jediná špatná zpráva, kterou v ten den od policistů slyšel. Ti následně zkontrolovali i nákladový prostor zastavené dodávky. Uvnitř bylo několik preparovaných živočichů, mimo jiné i vlk obecný, medvěd hnědý či tetřev hlušec,“ sdělil mluvčí Jaroš.

K jejich držení a přepravě je nutné speciální povolení, které řidič neměl. „Vzhledem k podezření, že se třicetiletý muž dopustil trestného činu neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami, ujali se dalšího šetření kriminalisté vsetínského oddělení hospodářské kriminality,“ dodal Jaroš.

Policisté ho proto podrobili výslechu a následně obvinili. V případě prokázání viny muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Tagy: