Bití řetězem, páskem a hladovění. Slovenskem otřásl děsivý případ týrání malých dětí

Hrozivý případ nelidského zacházení s dětmi řeší slovenská policie. Rodiče měli dlouhá léta brutálně týrat své čtyři malé děti. Několikrát týdně je otec za trest bil řetězem a páskem, časté bylo dlouhé hladovění. Během prohlídky objevila policie zámky nejen na pokojích, ale také na lednici. Na případ upozornila v pondělí na svých sociálních sítích trnavská policie.

Známek týrání si poprvé všimla jedna z učitelek nejstaršího syna a ihned zalarmovala policii. Dvanáctiletý kluk měl na těle stopy po bití řetězem a spoustu modřin. „Při výslechu policie zjistila, že bití probíhalo minimálně od roku 2020 a otec je měl bít i třikrát týdně,“ popsala na svém Facebooku trnavská policie.

ČTĚTE TAKÉ: Vrah spisovatelky žádá o propuštění z vězení. Obavy narůstají, přiznal syn ubodané Monyové

Děti musely snášet například bití řetězem nebo páskem. „Za trest měl otec všechny sourozence ve věku dvanáct, osm, pět a tři roky zamykat v pokojích. Zámky pak našli policisté i na lednici. Když děti neposlechly, musely být o hladu 24 hodin. Zatímco hladověly, rodiče před nimi jedli a provokovali je,“ informovala policie. Přestože násilí přicházelo hlavně ze strany otce, matka se proti němu nikdy neohradila.

Policie začala jednat hned po upozornění školy. Oba rodiče – 32letou matku a 47letého otce, vyšetřovatelé zadrželi a krátce poté je obvinili z týrání blízké a svěřené osoby. Vzhledem k závažnosti případu je chtějí stíhat ve vazbě. Obviněným nyní hrozí trest odnětí svobody v délce sedmi až patnácti let.

Všechny děti byly rodičům ihned odebrány. Zatímco tři nejstarší děti skončily v dětském domově, nejmladší z nich, tříletý chlapec, bude pravděpodobně umístěn do pěstounské rodiny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Masový vrah ze Sydney se cíleně zaměřoval na ženy, míní policie. Dřív měl psychické problémy

Tagy: