Sluníčka naše. Lidé truchlí za matku s malou dcerou, které zemřely pod koly vlaku na Slovensku

Žena s dcerou si stoupla před vlak, srážku nepřežily.

Tragédie na Slovensku, vlak zabil ženu s dítětem

Byla jste naše sluníčka, denně jsme se s vámi potkávali, měli jsme vás rádi. Těmito slovy vzpomíná vesnice Beňadiková na ženu, která s dcerou v náručí se v sobotu večer postavila na železniční přejezd přímo před jedoucí vlak. Střet ani jedna nepřežila.

„Zuzka a Paťka byly nejen naše spoluobčanky, ale i naši blízcí, naše sluníčka, se kterými jsme se denně setkávali a které jsme měli rádi. O to hůře se nám v těchto chvílích hledají slova, i s odstupem několika hodin máme knedlík v krku a slzy v očích,“ píše vedení obce na Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Žena si s malým dítětem stoupla před vlak, oba zemřeli. Slovensko vstřebává další tragédii

Jménem svým i všech spoluobčanů zároveň vyjadřuje nejhlubší soustrast nejbližší rodině obětí. „Zůstanete navždy v našich srdcích,“ uzavírá obec.

Tragická udalosť, ktorá sa stala včera (09. marca 2024) podvečer na železničnej trati pri našej obci otriasla celou...

Posted by Obec Beňadiková on Sunday, March 10, 2024

Tragická událost se stala v sobotu několik minut před půl šestou večer. „Z tísňové linky 112 jsme přijali oznámení, že na železniční trati v obci Beňadiková došlo ke střetu vlaku se dvěma osobami. Na místo se dostavily všechny záchranné složky i tým posttraumatické intervenční péče,“ uvedli slovenští policisté na Facebooku.

Podle zjištění TV JOJ šlo o ženu, která držela v náručí malé dítě. Jako první na místo nehody dorazili hasiči z Liptovského Mikuláše. Ani ženě, ani dítěti už ale nedokázali pomoci.

Strojvedoucí vlaku neměl šanci srážce zabránit. „V současnosti na místě provádíme všechny potřebné prvotní úkony s cílem řádného zdokumentování skutku a určení právní kvalifikace. Vzhledem k citlivosti případu nebudeme poskytovat k předmětné události žádné bližší informace až do skončení vyšetřování,“ dodali policisté.

Tagy: