Slovák se zastal ohrožené ženy, po útoku byl v kómatu. Agresor překvapil u soudu arogancí

Gabriel se v ulicích slovenského Gemeru zastal napadené ženy, skončil kvůli tomu 12 dní v kómatu.

Bránil ženu, skončil v kómatu

Devětadvacetiletý muž málem přišel o život na veletrhu ve slovenském Gemeru, a to jen kvůli tomu, že se zastal cizí ženy. Agresor ho shodil na beton, kde si vážně poranil hlavu a několik dní byl v kómatu. Přestože byl útočník už v podmínce, policisté ho nejprve stíhali na svobodě. Do vazby ho vzali až po více než měsíci, informuje web Noviny.sk.

Gabriel začal podnikat, užíval si života a měl své plány. Ty však zmařil banální konflikt. Na ulici si všiml muže, který se choval agresivně k mladé ženě. Přestože dvojici neznal, nedokázal kolem nich projít bez povšimnutí, připomíná web Noviny.sk.

K TÉMATU: Nové detaily o smrti pobodaného muže v Bratislavě: Policie sdělila překvapivou informaci

„Je přece normální, že je nutné chránit ženu. Celá ta situace mě naštvala. Dával ji facky, tahal jí za vlasy, tak jsem se jí zastal,“ popsal mladík.

Muži poté do sebe údajně začali strkat. Obžalovaný měl nakonec Gabriela převrhnout přes sebe a shodit na zem. Potvrzují to i záběry kamerového systému. „Útočník tvrdí, že syn napadl jeho. Ale to je strategie před soudem, všichni svědci potvrdili, že první zaútočil ten muž,“ tvrdí otec Gabriela.

Napadený mladík utrpěl při pádu velmi vážné zranění hlavy. Musel být okamžitě převezen do nemocnice v Banské Bystrici. Prodělal již dvě operace a musel se naučit znovu chodit a mluvit.

Osvojit si znovu pohyby a reakce dolních končetin bylo podle Gabriela nejtěžší. „Myslelo mi to, ale nedokázal jsem nic říct,“ popsal rekonvalescenci. „Nepřál bych to ani nejhoršímu nepříteli. Těch 12 dní byla naprostá hrůza. Synovi odstranili asi jednu třetinu lebeční kosti,“ sdělil jeho otec.

Gabriel je z nejhoršího venku, ale jaké budou trvalé následky, nedokázal říct ani odborník. Obžalovaný při výslechu působil arogantně, jako by činu vůbec nelitoval.

Při obou slyšeních vypovídali nejen oběť a obžalovaný, ale také jeho bývalá přítelkyně, několik svědků, soudní znalec a policisté, kteří v noci na místě zasahovali. Byly přečteny listinné důkazy. Očekává se, že soudce vynese rozsudek již příští týden.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Děti v Karviné brutálně napadly dvanáctiletou spolužačku. Pěsti si ostatní natáčely

Tagy: