Kriminalisté dopadli ženu, která měla v Ústí nad Labem vhodit novorozence do kontejneru

Dítě bylo nalezeno v kontejneru na odpadky.

Pokračování případu dítěte nalezeného v kontejneru

Kriminalisté podle informací CNN Prima NEWS zadrželi v úterý ženu, která je podezřelá, že hodila v Ústí nad Labem novorozence do kontejneru. Miminko jako zázrakem ve zdraví přežilo. Matce za to nyní hrozí až 20 let za mřížemi, případně výjimečný trest.

Na sídlišti Kamenný vrch v ústecké čtvrti Střekov a v jeho okolí zasahovaly od úterního rána desítky policistů. Mezi místními obyvateli hledali ženu, která před nedávnem porodila a své dítě vyhodila v neděli kolem druhé hodiny ráno do kontejneru na směsný odpad. Náhodný kolemjdoucí našel miminko zabalené do zimní bundy a přivolal policisty.

ČTĚTE DÁLE: Muž s nožem na smíchovském nádraží vyhrožoval sebevraždou. Předtím měl vykrást trafiku

„Operativně pátrací činností kriminalisté zjistili totožnost ženy, která měla novorozence do kontejneru odložit. V současné době je tato devatenáctiletá žena z Ústí nad Labem zadržena a probíhají další procesní úkony,“ potvrdil mluvčí krajské policie Kamil Marek.

Miminko dostalo křestní jméno Jáchym podle jednoho z policistů. Prozatím zůstává hospitalizované v nemocnici. Podle Krajské zdravotní, pod kterou nemocnice v Ústí nad Labem spadá, se mu daří dobře.

„Malý Jáchym je hospitalizovaný na dětském oddělení v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. V tuto chvíli je mu poskytována standardní péče a jsou mu naordinována antibiotika vzhledem k prostředí, ve kterém ho našli. Jinak je to ale zdravé dítě bez známek jakýchkoli zdravotních potíží,“ sdělila za tiskové oddělení Krajské zdravotní Miloslava Kučerová.

Dá se předpokládat, že kriminalisté ženu v nejbližších hodinách obviní z vraždy ve stadiu pokusu. Za to by jí v krajním případě mohl hrozit až dvacetiletý trest vězení nebo i trest výjimečný. „Tímto bychom chtěli poděkovat veřejnosti za cenné poznatky, které nám byly poskytnuty,“ dodal policejní mluvčí Marek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V Ústí nad Labem našli novorozence v kontejneru. Případ vyšetřuje policie

Tagy: