Tragédie v Opavě, mladou Kristýnu smetl vlak. Zachránila desítky pejsků, smutní kolegové

Kristýna z Branky u Opavy pracovala jako zdravotní sestra, svůj život ale zasvětila záchraně zvířat. Patřila totiž k nejlepším psím pěstounkám v okolí. Díky její péči se podařilo předat do adopce až 120 pejsků. Bohužel její život předčasně vyhasl. Kristýna v říjnu vjela se svým autem na červenou na železniční přejezd ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak.

Kristýna dělala pěstounku pro Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat přes tři roky. „Pláčeme, stále tomu nemůžeme uvěřit, bude nám moc chybět. Je to opravdu obrovská ztráta,“ smutní její kolegové.

Podle nich patřila Kristýna k nejlepším psím pěstounkám. „Se svým Honzou, se svou životní láskou, se postarala o desítky, opravdu desítky psů v nouzi, kteří u ní čekali na svůj nový domov. Kdykoliv jsme ji požádali o pomoc, vždycky si to zařídili tak, aby nám mohli vyhovět. Když neměli místo, nevadí, postavili nové kotce, aby se místo udělalo a naši psíci tak nemuseli být zavření na veterině,“ popsali spolupracovníci zesnulé Kristýny na sociálních sítích.

Kristýna péči o psy nebrala na lehkou váhu. Naopak se k tomu stavěla velmi zodpovědně a vážně. Pět psů si dokonce s přítelem adoptovali sami, protože je nikdo nechtěl. „Kvůli jednomu ohařímu miminu z jedné přemnožené ohaří smečky dokonce začali běhat dog racingové závody. A když běhal jeden, tak zjistili, že i druhý potřebuje svého tréninkového závodního běžeckého psa, tak si adoptovali odrostlé štěně huskyho, které také dlouho nikdo nechtěl,“ popsali ve spolku.

Podle nich mladá sestřička nikdy nedělala nic napůl a do všeho šla na 100 procent. „A to měli oba dva velmi náročnou práci v IZS. Kristýnka dělala sestřičku na ARO v nemocnici, takže neustále práce na směny a práce s lidmi. Už jen to by odrovnalo spoustu lidí, ale ne Kristi,“ doplnili.

Nehoda se stala v pátek 7. října chvíli po poledni na železničním přejezdu v Opavě-Komárově. „Z doposud přesně nezjištěných příčin žena nerespektovala v té chvíli střídavě blikající dvě červená světla světelného a zvukového výstražného zařízení a vjela na zabezpečený železniční přejezd bez závor v době, kdy se od Ostravy ve směru na Opavu blížila osobní vlaková souprava,“ popal příčiny nehody policejní mluvčí René Černohorský.

Vlak, který řídil šestadvacetiletý strojvedoucí, přední částí vrazil do pravého boku auta. „Po nárazu byl osobní vůz tlačen několik metrů před vlakem a následně byl odmrštěn ze svažitého terénu železničního náspu,“ uvedl dále mluvčí. Žena utrpěla těžká zranění a do nemocnice ji transportoval vrtulník. Přes veškerou snahu záchranářů zraněním v nemocnici podlehla.

„Je to obrovská, nesmírná ztráta. Temný jezdec Kristýnku odvezl na obláčky a my jsme na zemi přišli o fantastického člověka. Mladého člověka. Obětavého, hodného, laskavého se štědrou a velkorysou duší a srdcem. Málo je takových lidí, hodně málo. Byla psům a všem zvířatům naprosto oddaná, milovala je celou svou duší, žili jimi a moc ji trápilo, co jim lidé prováděli. Byla tak mladá a už za sebou nechala nezapomenutelnou stopu dobra. Je nenahraditelná,“ napsal na své facebookové stránce spolek.

Tagy: