Krvavá scéna v hotelu: Podnikatel zavraždil modelku, taxikáře žádal o pomoc s rozřezáním těla

Scéna jako z hororu čekala na zaměstnance luxusního hotelu v Bangkoku. Podezřelé chování jednoho z hostů, 25letého polského podnikatele, je donutilo zkontrolovat pokoj, v němž byl ubytován spolu se svou přítelkyní, 24letou modelkou původem z Ukrajiny. Tu poté našli mrtvou a zohavenou. Podnikatel ji zavraždil a následně chtěl tělo rozřezat. Později dokonce taxikáři nabízel peníze za to, že mu s brutálním činem pomůže. O hrůzné události informuje Daily Mail.

Ukrajinská modelka Alona Savčenková a polský podnikatel Jan Jerzy Lagoda-Filippow se na sklonku dubna ubytovali v bangkokském hotelu Key Sathorn-Charoenraj. Podle pozdější výpovědi zaměstnanců resortu nebylo na páru nic podezřelého. Na záznamech kamer ze dne jejich ubytování je dokonce vidět, jak se cestou do svého pokoje oba usmívají a působí jako šťastný pár.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladé Češky zemřely v Alpách, policie případ konečně rozpletla. Obvinila dva muže

Podezření vzbudilo u ochranky hotelu až chování Lagody-Filippowa. V pondělních dopoledních hodinách opustil budovu hotelu značně nervózní a sám. S sebou měl taktéž své zavazadlo. Z kamerového záznamu z výtahu a chodeb je patrné, že se po cestě ven třásl. Na ulici si poté odchytl auto taxislužby.

Za pomoci překladače žádal výpomoc s rozřezáním těla

Řidič taxi Surachai Sabaibang později zavolal do hotelu, kde byl pár ubytovaný, aby upozornil na podivnou nabídku Poláka. Ten mu během jízdy za pomoci Google překladače navrhl, ať mu asistuje při rozřezávání těla. Vyděšený Sabaibang pasažéra nejdříve vysadil a vzápětí informoval personál ubytovacího zařízení.

„Vyzvedl jsem podezřelého zákazníka, který mi skrze hlasovou funkci Google překladače řekl, že si chce jít zahrát do kasina,“ uvedl podle webu Daily Mail během pozdějšího vyšetřování. „Když jsme nenašli žádné vhodné místo, prostřednictvím aplikace mě požádal, zda bych mu za 1 500 thajských bahtů (v přepočtu asi 950 korun, pozn. red.) nepomohl rozřezat tělo jeho přítelkyně,“ doplnil.

Zaměstnanci hotelu šli po zlověstném telefonátu zkontrolovat pokoj. Tam na ně čekal hrůzostrašný obraz. Savčenkovou našli v posteli mrtvou a zmrzačenou, obličej měla celý od krve, jednu ruku useknutou v zápěstí. Její hlava byla částečně oddělena od trupu – muž se ji totiž snažil oddělit řezem vedeným od krku k levému rameni.

Přivolaní záchranáři zjistili, že utrpěla bodnou ránu v oblasti hrudi. V blízkosti jejího těla se našly dvě větší zakrvácené ruční pily, které měřily přes půl metru. Vyšetřovatelé předpokládají, že modelku zabil Lagoda-Filippow den před tím, než její tělo našel personál hotelu.

Před zatčením hodlal prchnout do Kambodži

Ihned zalarmovány bezpečnostní složky na hranicích, jelikož bylo velmi pravděpodobné, že polský podnikatel se chystá z Thajska uprchnout. V noci z pondělka na úterý policisté prohledávali trh Rong Klua v okrese Aranyaprathet u hranic s Kambodžou asi 217 kilometrů od Bangkoku, když v tom jeden z pátracích psů, malá labradorka July, odběhla očichat cizince sedícího u stolu před cestovní kanceláří. V něm hlídka poznala Lagodu-Filippowa, a to hlavně díky fotografii, kterou vydal imigrační úřad v souvislosti s rozsáhlým pátráním. Stačilo pár minut a muž by i s vízem nastoupil do minivanu, který ho měl odvést do sousední země, píše web New York Post.

O jeho zadržení policie informovala místní polskou ambasádu. Podle vyjádření podplukovníka Pongphuna Phonharna byl Polák při zatýkání, jež proběhlo o čtvrté hodině ranní, klidný. „Ve své cele si vypil kávu, dokonce začal cvičit, jako by šlo každé jiné jitro. Za celou dobu nic neřekl,“ doplnil. Případ si nyní převzali vyšetřovatelé.

Úspěšný pár z Londýna

Zavražděná Savčenková dokončila krátce před svým zavražděním tříměsíční stáž na ekonomické univerzitě v Číně. Kromě studia se věnovala modelingu či vytváření obsahu na sociální sítě. Jako modelka fotila i pro různé obchodní agentury, jejichž produkty také propagovala na svých sociálních profilech.

Na jednom z focení se seznámila právě s Lagodou-Filippowem, který se z Polska přestěhoval do Londýna, aby zde založil úspěšnou reklamní společnost. Savčenková se netajila tím, že na cestách po světě si dopřává luxusu a svým sledujícím ráda prezentovala nákladný životní styl.

Tagy:
vražda hotel Google Thajsko Bangkok Čína google překladač rozřezání Alona Savčenková Jan Jerzy Lagoda-Filippow