Krvavé drama v Duisburgu: Mladík pobodal dva žáky na cestě ze školy domů

Dvě děti ve věku devět a deset let napadl v německém Duisburgu mladík nožem, když šly ze školy. Na místě operují policisté a vzlétl také vrtulník, píše web deníku Bild.

Incident se stal poblíž katolické základní školy v Duisburgu-Marxloh. Chlapce a dívku napadl jednadvacetiletý mladík a pobodal je, píše Bild.

ČTĚTE TAKÉ: Muž chtěl skočit z Nuselského mostu. Záhadou je, jak dokázal přelézt nepřekonatelné zábrany

Zraněné a krvácející školáky se podařilo učitelce dostat zpět do školy, právě ona zavolala policii a záchranku. Na místo byl povolán i vrtulník, aby transportoval zraněné do nemocnice.

Pachatele krátce po útoku zadrželi policisté. Na místě činu byl zajištěn nůž a kapesní svítilna, kterými mladík, Němec bulharského původu, na děti zaútočil. Útočník jednal sám. Podle policie se nechal zatknout, aniž by kladl odpor. Zatím není jasné, proč na děti zaútočil.

Minulý čtvrtek se odehrál krvavý útok ve škole v nedalekém Wuppertalu. Pravděpodobný 17letý útočník o přestávce bez varování zaútočil nožem na spolužáky a sedm jich zranil. Následně si přivodil vážné zranění. Podle policie a státního zastupitelství mladík patrně trpěl duševní chorobou

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policie našla v domě tři mrtvé děti

Tagy: