Hororová scéna ve vlaku: Agresor pobodal v kupé studentku, mířil na důležité orgány

Agresor ve Spišské Nové Vsi pobodal bezdůvodně studentku v kupé rychlíku.

Muž ve vlaku pobodal studentku

Krvavým útokem v rychlíkové soupravě se zaobírají slovenští kriminalisté. 29letý muž pobodal o sedm let mladší studentku, a to přímo v jednom z kupé. Podle svědků, kteří agresorovi zabránili v útěku z nádraží, měl u sebe několik nožů. Dívka utrpěla středně těžká zranění, ale i díky pohotovému zásahu spolucestujících se ji podařilo stabilizovat. K případu se vyjádřil slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok.

Po zastavení vlaku na nádraží ve Spišské Nové Vsi se agresor pokusil o útěk. Pohotoví cestující mu však v úprku zabránili.

K TÉMATU: Tragédie na sídlišti: Dvouletý Tobias zemřel po úderu do hlavy. Sousedé naznačují vinu rodičů

„Viděl jsem, že ho už drží na zemi, tak jsem pomáhal ostatním ho zpacifikovat,“ uvedl jeden ze svědků. „Nebyl úplně čistý. Asi to byl jeho záměr, když měl u sebe více kuchyňských nožů,“ dodal.

Podle železničních zaměstnanců měl mladý útočník jménem Matěj opakovaně projít celý vlak. Poté se usadil do kupé, v němž byla sama 22letá žena. Těsně před stanicí se postavil a zničehonic začal studentku bodat.

Zraněná cestující byla díky rychlé reakci personálu Železniční společnosti Slovensko ošetřena a následně převezena do nemocnice. Podle svědků dorazilo na místo množství policistů se sanitkou. „Za pět minut odváželi tu slečnu. Bylo vidět, že má obvázaný krk a že jde o vážné zranění,“ popsal místní taxikář.

Kupé pro rodiny s dětmi vypadalo jako z hororu: na zemi i na chodbě bylo velké množství krve. Útok se podle policie odehrál bez jasného důvodu. Oběť ani pachatel se údajně neznali. Matěj měl být ozbrojen dvěma noži a při útoku měl mířit na životně důležité orgány. Celý případ již převzali krajští kriminalisté.

„Po ukončení obhlídky města začal krajský policejní vyšetřovatel pro obzvlášť závažný zločin vraždy ve stádiu pokusu v souběhu s přečinem výtržnictví,“ uvedl mluvčí tamních policistů Lenka Ivanová. Podle nemocnice utrpěla napadená žena středně těžká poranění, přičemž nyní se nachází již ve stabilizovaném stavu.

Na případ a téma bezpečnosti ve vlacích reagoval i slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok. „Celou událostí se určitě budeme zabývat. Chceme, aby se lidé během cest vlakem cítili bezpečně a aby se tomuto druhu dopravy nevyhýbali,“ pronesl šéf resortu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tvrdili, že jsem cikánský parazit, a zbili mě. Mladík viní policii, ta mluví o sebepoškození

Tagy: