Krvavý útok na parkovišti v Mohelnici: Pobodaný muž zemřel, mladík je obviněný z vraždy

Místo pokusu o vraždu vražda dokonaná. Takový je posun v případu, který se odehrál v polovině listopadu v Mohelnici na Šumpersku. Mladík tehdy pobodal druhého muže, který ale svým zraněním v nemocnici podlehl. Policie proto musela trestný čin překvalifikovat.

Vyhrocená hádka tří mužů skončila pobodáním jednoho z nich. Následoval křik a sirény záchranářů a policistů. „Přiběhl kluk a začal ho bodat, pak byla všude krev, panika. Bodl ho tak třikrát, čtyřikrát,“ popsal pro CNN Prima NEWS přímý svědek události.

Muže záchranáři převezli do Fakultní nemocnice v Olomouci, kde několik dní bojoval o život. „Pacient během hospitalizace ve čtvrtek 24. listopadu zemřel na multiorgánové selhání,“ uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher.

Útočníkovi, který je ve vazbě, teď hrozí až 18 let vězení. Policie totiž nově případ vyšetřuje jako vraždu. „Z důvodů úmrtí napadeného muže v Mohelnici jsme případ překvalifikovali z pokusu vraždy na dokonanou vraždu, za kterou dvaadvacetiletému muži nyní hrozí trest odnětí svobody na 10–18 let,“ doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Co bylo motivem brutálního útoku a jestli byl agresor pod vlivem drog, zjišťují kriminalisté. „Čekáme na závěry toxikologického vyšetření, muž byl v minulosti uživatelem drog,“ uzavřel Hejtman.

Na místě, kde se tragédie odehrála, hoří desítky svíček. Mezi nimi jsou položeny i vzpomínkové předměty na zavražděného muže. Ty sem přinesli jeho přátelé. Všichni na svého kamaráda vzpomínají v dobrém. „Toho kluka jsem znala. Bylo to škoda, byl hodný,“ uvedla jedna z místních. „Podle mě je to strašná škoda, strašná rána pro celou Mohelnici,“ doplnila další.

Letos už řešili olomoučtí krajští kriminalisté deset vražd. Nejvíc asi otřásly veřejností vražda novorozeněte na Šumpersku a trojnásobná vražda členů jedné rodiny na Prostějovsku.

Tagy: