Krvavá šarvátka na karlovarské ubytovně. Za útok nožem hrozí muži sedm let

Soud se začal zabývat případem pobodání na ubytovně.

Soud pobodání na ubytovně

Soud začal projednávat případ, který se stal v únoru na jedné z karlovarských ubytoven. Hádka kvůli krádeži jízdního kola málem skončila tragicky, nůž zabodnutý do zad totiž jen těsně minul ledvinu napadeného muže. Agresorovi teď hrozí až dvanáct let ve vězení.

Eskorta do jednací síně přivedla obžalovaného i napadeného muže. Ten týden poté, co mu osmačtyřicetiletý Milan B. způsobil bodné poranění, sám skončil ve vězení, kam nastoupil do výkonu trestu.

Krvavá šarvátka se odehrála 1. února krátce před půlnocí v jednom z pokojů na ubytovně v Karlových Varech. Napadený muž u soudu tvrdil, že mu obžalovaný měl ukrást, kolo a tak si pro něj i se svými kumpány přijel na ubytovnu. „Řekl jsem mu, že to kolo chci zpátky. Pořád mi to zapíral, tak jsem si myslel, že mi to řekne, když do něj strčím. On pak vzal nůž a řekl: ‚Tak pojd,‘“ uvedl napadený muž.

Podle obžaloby se muž ještě instinktivně stačil otočit zády a v té chvíli ho obžalovaný bodl nožem s více než dvanácticentimetrovou čepelí. Jen o kousek přitom minul levou ledvinu.

Obžalovaný u soudu vypověděl, že každý den užíval pervitin. Nitrožilně si jej aplikoval i v den, kdy na ubytovně došlo k incidentu. „Z mého pohledu byl za své jednání zodpovědný a není žádný důvod k přiznání snížené příčetnosti,“ uvedla soudní znalkyně z oboru psychiatrie Eva Navrátilová.

Zraněný muž se svým kamarádem narazili po útěku z ubytovny na městské strážníky, kteří mu poskytli první pomoc a zavolali záchranku. Pobodaný skončil v nemocnici na jednotce intenzivní péče a pro útočníka přijeli státní policisté. Zadrželi ho přímo na ubytovně, přičemž zjistili, že už v minulosti byl odsouzen za násilnou trestnou činnost.

Státní zástupce navrhuje, aby útočník byl v případě uznání viny poslán na sedm let do věznice s ostrahou. Jednání bude pokračovat i ve středu, a to výslechem svědků. Rozsudek by u Krajského soudu v Plzni mohl padnout už ve čtvrtek.

Tagy:
policie Karlovy Vary nůž Karlovarský kraj krimi soud ubytovna pobodání Krajský soud v Plzni Policie České republiky