Krvavý útok v Ústí nad Labem. Bezdomovec napadl kolemjdoucího, nožem ho bodl do zad

Slovní přestřelka party mladíků s agresivním bezdomovcem v ulicích Ústí nad Labem skončila krvavým útokem. Muž bez domova jednoho z nich pobodal nožem. Policisté během rychlé akce útočníka dopadli.

„Agresor jednoho z mužů napadl zezadu a bodl ho dvakrát do zad,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová pro CNN Prima NEWS. „Na místo se sjely policejní hlídky a ještě před odjezdem zraněného muže do nemocnice od něj získaly popis útočníka,“ dodala.

Muž měl podle svědků kudrnaté vlasy a na sobě tmavou bundu. Zkušení policisté hned věděli, o koho se jedná. Přesně takový muž totiž přebývá ve vybydleném hotelu Máj, doupěti narkomanů a bezdomovců. Muž se jako neviňátko choulil v posteli, k pobodání se ale po chvíli přiznal.

ČTĚTE TAKÉ: Dramatická záchrana z plamenů: Žena z bytu volala o pomoc, zachránili ji policisté

Policejní komisař zahájil trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Útočník skončil ve vazební věznici, v případě prokázání viny mu hrozí až desetileté vězení.

Podle znalkyně v oboru soudní lékařství Andrey Vlčkové může i malý nůž v úrovni hrudníku poranit plíce, případně cévy. „Starý, zrezavělý nebo špinavý nůž představuje velké riziko zavlečení infekce do dutiny hrudní,“ konstatovala.

Tagy: