Kryptoměny ve světě sportu i hudby. Rytmus v Kryptě představil unikátní zážitkové NFT

Rytmus byl hostem pořadu Krypta.

BYZNYS (24)

Kryptoměnový vesmír se nadále rozpíná a nové technologické fenomény už pronikají i do světa sportu nebo hudby. Právě o tomto neočekávaném spojení bude řeč v dalším díle pořadu Krypta, kde se jako host objevil Patrik Vrbovský (Rytmus), který představil unikátní NFT. Pořad Krypta můžete sledovat každý týden ve čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS.

Kryptoměnový byznys, o který se v roce 2009 při startu bitcoinu zajímalo jen pár počítačových nadšenců, přerůstá do nečekaných rozměrů. O fenomény, které souvisí s digitálními mincemi, se totiž zajímají i přední sportovci a hudebníci.

Do světa sportovních tribun tak například vtrhl fenomén fanouškovských tokenů. Jde v podstatě o hybridní kryptoměny, jejichž vlastnictvím fandové získávají možnost rozhodovat o chodu klubu. Lidé tímto způsobem například skupují PSG Fan Tokeny nebo FC Barcelona Fan Tokeny.

To hudebníky zaujal spíše fenomén NFT, tedy digitálního umění, který s kryptoměnami úzce souvisí. První projekty už se začínají objevovat i v Česku a na Slovensku. Nejde přitom o pouhé pixelové obrázky, NFT obsahy začínají být mnohem sofistikovanější.

O digitální umění se zajímá i slovenský umělec Vrbovský, kterého znají miliony fanoušků pod přezdívkou Rytmus. Ten se v Kryptě rozpovídal o svém novém projektu.

„Jedná se o zážitkové NFT. V tom je ten rozdíl oproti ostatním NFT, kdy jde většinou pouze o obrázek,“ přiblížil Rytmus s tím, že deset tisíc lidí, kteří si stáhnou jeho NFT, dostane možnost zhlédnout umělcův nový videoklip. „Který vyjde pouze tam,“ popsal hudebník exkluzivitu projektu a naznačil, že se jeho fanoušci budou moci v budoucnu podívat i do nahrávacího studia.

O pořadu Krypta

Kryptoměny patří mezi nejrizikovější investice, které definuje vysoká volatilita. Pořad Krypta má za cíl přístupnou a srozumitelnou formou zvýšit povědomí o bitcoinu a dalších digitálních mincích, které jsou dlouhá léta spojeny s řadou kontroverzí a mýtů.

Jde o první audiovizuální pořad o kryptoměnách a přidružených technologiích v Česku, se kterým přichází velké médium. K 1. září roku 2022 odstartovala už druhá řada tohoto projektu.

Pořad Krypta sledujte každý čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS nebo na webu cnn.iprima.cz, kde najdete odvysílané díly také ze záznamu.

Tagy:
hudba pořady CNN Prima NEWS Bitcoin sport kryptoměny NFT Rytmus fan token Krypta